12 mai 2023, Îmblânzește furia ta pentru un copil mai echilibrat

Când vine vorba de furia copilului meu “mă frustrez că nu pot mereu să mă controlez să nu țip la copil în acele momente de criză”,
“simt că nu sunt suficient de bună pentru ea și de aceea are aceasta furie”,
“simt că îmi pierd răbdarea”,
”mă gândesc că poate ceea ce fac eu în momentul respectiv nu este corect”,
”mă gândesc că trebuie să mă liniștesc să trag aer în piept și să fiu foarte calmă”,
“mă simt neîndreptățită, mă simt neputincioasă îmi vine să-mi iau o pauză dar știu că nu pot” , sunt doar câteva dintre emoțiile pe care le simți atunci când ești în plină criză de furie a copilului?

Te înțeleg perfect!! Și eu aveam aceste emoții și chiar mai multe de fiecare dată când fiica mea se înfuria. Chiar dacă aveam toată informația, în acel moment aș fi vrut să am o baghetă magică și să pot arunca asupra mea cu răbdare și empatie, cu idei fulger de cum să calmezi momentul. Mi-aș fi dorit să o fac să încerce să gândească limpede, să gestioneze eficient criza de furie, să nu mai dea din picioare fiindcă îmi era foarte frică că se va lovi în timpul acelei crize de furie. Și mai mult decât orice aș fi vrut să știu cum face bagheta, astfel încât și eu când nu o mai am să pot face toate acele lucruri.

Timpul a trecut și eu am început să practic toate informațiile pe care le aveam și să înțeleg că dincolo de criza fiicei mele valoarea acelui moment este adusă de starea mea. Am învățat tehnici de gestionarea comportamentului meu, exerciții prin care am învățat să mă calmez eu și totuși atunci când ajungeam să mă enervez eram exemplul perfect de cum să NU reacționezi într-o criză de furie.

Soluția a venit atunci când am văzut că toate exercițiile sunt foarte bune pentru a nu mă enerva dar nu tot timpul reușeam asta. Trebuia să găsesc soluția care funcționează tot timpul. Atunci am cercetat mai profund și am descoperit că doar înțelegând cum funcționează frica, ce efecte are asupra copilului, cum se manifestă ea, și cât de important este ceea ce fac eu ca adult înaintea, în timpul și după criza copilului meu, abia atunci am început să privesc altfel crizele de furie a fiicei mele și starea mea a ajuns să fie una mulțumitoare în acele momente.

Te invit să discutăm despre nevoi neîmplinite, furie și manifestări sănătoase ale acesteia. Îmblânzind furia ta în viața de zi cu zi, vei reuși să fi un exemplu pentru copilul tău și îl vei ajuta să ajungă la un echilibru cu el însuși și nevoile lui.

Acest atelier face parte din programul “adult PREZENT, copil PREZENT” conceput de Tosha Ferdean și este bazat pe tehnica PREZENT ce constă în 7 pași pentru a trece cu bine de criza de furie la copii.

Când: 12 mai, ora 18:00-20:30
Unde: Kiddoteka, str. Miron Costin nr.2, Timișoara

Accesul este gratuit.

Eveniment organizat în cadrul săptămânii sănătății mintale materne organizat de La pas prin mamiciție.

 

Câteva imagini din ziua aceasta minunată:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *