13 mai 2023, 7 pași pentru a trece cu bine de criza de furie la copii

“Îmi iubesc copilul ca pe ochii din cap, dar e tare greu cu el când se înfurie”.
”Crizele lui de furie mă destabilizează şi îmi vine să urlu!”
“Mă simt extrem de neputincioasă când o apucă furia pe fetiţa mea. Dintr-un îngeraş se transformă într-un adevărat monstru cât ai bate din palme”.
“Aș vrea ca băiatul meu să nu se mai poarte atât de urât atunci când are o criză de furie”.
Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să fii în vizită sau într-un loc public și copilul tău să facă o criză de furie. În acel moment ai simțit cum toate privirile sunt asupra ta și chiar dacă tu faci tot ce îți stă în putință lucrurile nu devin mai bune. În acel moment ai fi vrut să ai o baghetă magică și să poți să te teleportezi în altă parte încât să rămâi doar tu cu copilul tău. Chiar dacă știi că el nu poate să gestioneze emoțiile ai fi făcut orice să se oprească.
Te înțeleg perfect. Fiind mamă cu 3 copii am simțit acest sentiment de foarte multe ori. În 13 ani de când sunt mamă am avut reacții diverse în astfel de situații, unele de care nu sunt neapărat mândră. Nevoia de a găsi soluții și iubirea pentru copiii mei m-au motivat să caut în cărți, cursuri și terapie individuală soluții astfel încât atunci când izbucnește o criză de furie la copilului meu să pot mai întâi să-mi gestionez comportamentul meu și apoi să fiu prezentă lângă el în emoția lui.
De-a lungul timpului efortul s-a meritat având în acest moment o relație frumoasă cu fiica mea de 13 ani și timp liniștit petrecut cu fiul meu de un an. Am realizat că nu este nevoie să faci lucruri mărețe ca să ajungi în punctul dorit. Este nevoie să începi cu un simplu pas, apoi să ai foarte multă blândețe cu tine și o persoană care să-ți fie alături.
Ani de studiu în domeniul educației, psihologiei copilului, neuroștiinței și dezvoltare personală m-au ajutat să găsesc o succesiune de acțiuni care mă ajută să-mi aud, văd și ascult copilul de-a lungul crizei lui de furie.
Te invit la o întâlnire în care să-ți povestesc despre aceste acțiuni.
Îți voi prezenta cei 7 pași prin care eu am reușit să fiu mai liniștită și să pot vedea criza copilului meu ca o oportunitate de a învăța împreună mai degrabă decât ca pe un comportament al lui neplăcut.

Acest atelier face parte din programul “adult PREZENT, copil PREZENT” conceput de Tosha Ferdean și este bazat pe tehnica PREZENT ce constă în 7 pași pentru a trece cu bine de criza de furie la copii.

Când: 13 mai, ora 10:00-12:30
Unde: Kiddoteka, str. Miron Costin nr.2, Timișoara

Accesul este gratuit.

Eveniment organizat în cadrul săptămânii sănătății mintale materne organizat de La pas prin mamiciție.

Acest eveniment a trecut deja.

Căteva imagini din ziua aceea minunată

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *