Homeschooling: istorie – vacanta ziua 1

Azi am avut o zi plina de invatare :). A ne-a invatat sa desenam, A ne-a invatat sa dansam si iubitul meu (A 😉 ) m-a invatat ce pune el in painea mea fara gluten 🙂 🙂 🙂 iar eu am beneficiat din plin de vacanta de la a educa 🙂 Este prima zi de vacanta si am acasa doi copii minunati dornici de activitati distractive. Asta am si facut. Ne-am asezat pe covor toti trei si am inceput sa facem conectarea. A i-a prezentat surorii lui toata rutina si a fost extrem de fericit sa faca incalzirea cu ea. Eu am ramas extrem de uimita cat de fain a decurs „activitatea”. Dupa conectare noi mergem la calendar insa azi am facut un joc de cunostinte. Eu ma gandeam la unul cu intrebari bazate pe calendar, ancat sa facem si o recapitulare cu A insa am ajuns sa facem recapitulare si la epoca de piatra si A a fost extrem de incantat sa ii povesteasca surorii lui despre paliolitic, mezolitic si neolitic 🙂 .

A a zis de ieri ca vrea sa ne invete sa desenam asa ca am avut prilejul sa ne invete cum sa desenam arme din epoca de piatra 🙂 A sa desenam o sulita, un cutit, un arc, cateva pietre si un foc. Prilej cu care am discutat despre foc si ce beneficii a adus acesta in viata oamenilor din epoca de piatra.

Dupa ce am desenat am mancat masa de cruditati si fica mea a mancat si ea cu noi!!! Sunt extrem de fericita, fiindca ea de obicei nu prea se da in vant dupa ele 😉 Acum era momentul ei de invatatura si ea a ales sa ne invete sa dansam dupa ce ne arata la TV. A fost un exercitiu foarte bun pentru mine si A, sa ne miscam in ritm si sa urmarim instructiunile A-lei :).

Asta am facut azi. Mi-am propus sa fac saptamana asta recapitulare si copiii mei au venit cu niste idei excelente de activitati care sa indeplineasca acest obiectiv. Dupa masa au mai fost o data afara sa vada cum este vantul si acesta va fi un prilej excelent maine la conectare sa recapitulam cum e cu vantul si fenomenele naturii, hihihihi 😀

Ce am invatat eu azi: am invatat ca atunci cand ai doi copii e mai usor decat cu unul. Am invatat ca poti face activitati destul de provocatoare pentru ambii chiar daca exista o diferenta de 4 ani intre ei. Am mai invatat ca ai mei copii sunt extrem de linistiti cand li se indeplinesc nevoile de cunaostere dar si alte nevoi(cum a fost nevoia A-lei de competenta, care si-a indeplinit-o prin predarea dansului 🙂 ).

Sunt fericita sa spun ca prima zi de vacanta/gradi/scaola a trecut frumos si ca mai e mult pana seara. Acum suntem in pauza si fiecare face ce vrea el.

Te salut cu mare drag, Tosha.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s