Homeschooling: arte – saptamana 10

Azi am avut engleza si arte. Am discutat despre pastel si Chopin 🙂 Din nou ne-a incantat M cu prezenta si lui A i-a placut foarte mult ca a venit.

M este o persoana minunata. Vreau sa-ti spun ca nu ma asteptam ca va veni atat de mult la noi la gradi, voluntar, sa se joace cu A si sa-l invete engleza. In fiecare joi vine la noi si aduce ceva nou ca si activitate si A abia asteapta sa vina M. Este extrem de admirat consecventa ei la un lucru care nu ii aduce nici un beneficiu direct decat sa se joace cu A. Am in jurul meu multe persoane minunate care imi arata frecvent sufletul lor bun dar M imi da o lectie minunata de altruism si imi arata cat de frumos este sa fii copil din nou. Azi a venit cu carti de engleza si i-a citit lui A diferite povesti. Eu eram la bucatarie si o auzeam cum rade si ma gandeam cu admiratie : “Cat mi-as dori si eu sa pot simti bucuria pura, cea din copilarie :)”. Draga M, stiu ca citesti si tu, iti multumesc enorm pentru ce faci si faptul ca o faci neconditionat face acest lucru extraordinar.

A si M au facut azi si scrisoare pentru Mos Craciun, activitate care a fost foarte interesanta din punctul meu de vedere. Pana anul acesta eu cu ei nu am facut niciodata scrisoare, avand ideea ca Mosul stie cel mai bine si aduce ce merita fiecare. Si bineinteles ca Mosul nu aduce telefoane mobile si masini adevarate, fiindca este la buget. Am incurajat ideea ca Mosul face cadouri simbolice cu pret scazut si nu ceva foarte scump, deoarece are si el buget pt fiecare copil. Este important pentru mine sa stie copiii ca Mos Craciun vine la fiecare copil cu daruri de suflet si ca daca i-a adus cuiva un cadou “extraordinar” si lui nu, asta nu inseamna ca el nu merita. Copiii mei stiu ca si parintii obisnuiesc sa cumpere cadouri si sa puna sub brad, in special cadourile foarte scumpe 😀 Ma gandesc sa fac publica si povestea noastra a lui Mos Craciun asa cum am publicat si povestea lui Mos Nicolae 😉

Dupa engelza am revenit la activitatea noastra si anume arte. Cat si-a mancat cruditatile, eu i-am povestit lui A despre Federic Chopin. Am discutat despre copilaria lui si despre momentul mortii. Avand in vedere ca A este un mare fan al lui Mozzart, stiam ca o sa-i placa analogia lui Chopin cu Mozzart. Apoi am revenit la clasa si am inceput sa povestim despre pastel si sa ascultam muzica lui Chopin. Am aflat ce sunt pastelurile si pastelurile pe baza de ulei si A a avut ocazia sa se joace cu ele. Am discutat despre tehnici de desen cu ele si ce putem face cu aceste doua minunate instrumente. Intre timp am adus cele trei carti de desen si am rasfoit cartile uitandu-ne la cum se deseneaza diferite obiecte, portrete, parti ale corpului si altele. A a parut foarte interesant si spre sfarsit a decis sa lucreze mai departe la cartea lui cu animale. Este primul proiect complex la care lucreaza si sunt foarte curioasa cat il va tine. Il voi incuraja sa faca cartea cat mai complexa, sa scrie in ea si sa o coloreze, totul singur 🙂 .

Este minunat cand mai vad oameni care lucreaza cu A si sunt fericita sa vad ca si lui ii place sa lucreze cu ei. M este minunata si interactiunea cu ea il ajuta mult. In momente din astea imi dau seama cat de bine este sa aiba copilul mai multe persoane la clasa. M este diferita la stilul de predat dacat mine si asta ii un plus pentru A. Cred ca de mici ar trebui sa aiba interactiune cu mai multe personalitati. Pana in ciclul gimnazial, copiii in principal au interactiune cu educatorul/invatatorul si cred ca ar fi pentru ei benefic sa aiba mai mult de atat. Daca nu dai copilul la diferite optionale, copilul ajunge sa interactioneze cu maxim 3 persoane pana in generala…..acest lucru imi da de gandit.

Cam asta am facut noi azi. Mai jos gasesti poze cu ce am facut noi azi si poti observa ce tehnici am aplicat 🙂 in domeniu de arta.

Te salut cu mare drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top