Homeschooling: arte – saptaman 2

Astazi este joi si este ziua de Arte. De dimineata mi-am propus sa fac combinarea culorilor si sa discutam despre viata lui Mozart.

De dimineata a venit prietena mea Mihaela Negrea, careia ii multumim pentru implicarea voluntara in gradinta noastra, si a facut activitati pe partea de limba engleza. Sincer aveam un pic de emotii in ceea ce priveste interactiunea lui A cu cineva din afara insa sunt extrem de constienta ca este important sa socializeze si cu exteriorul pe cat se poate.M a ajuns ca de obicei la ora stabilita si A era inca in joaca. A fost foarte rabdatoare cu el si intr-un final, dupa cateva filmari a tigrului Tasmanian si un pic de joc de rol ne-am pus la conectare. Am facut curatarea impreuna cu M si apoi eu i-am lasat sa faca engleza. Sincera sa fiu a fost un pic mai greu pentru mine sa stau deoparte si sa nu intervin. Dupa ce am stat atat timp doar eu cu el si am facut diverse activitati, mi-am format un anume stil. A fost in acelas timp foarte interesant sa ma urmaresc cum imi spun sa tac si sa nu intervin. M a reusit foarte bine sa-l capteze in jocul sau si a avut extrem de multa rabdare cu el. Mi-a placut mult de activitatea lor 🙂

Avand in vedere ca a fost ziua de Arte am facut roata lui Johannes Itten de combinare a culorilor. Avand in vedere ca saptamana trecuta am discutat despre ea la teorie, saptamana aceasta A a avut ocazia sa probeze cu manutele lui ce culori ies atunci cand combini cele trei culori de baza 🙂

In tot acest timp am ascultat muzica de Mozart. Dupa ce a pictat A nu a mai avut chef de activitati asa ca am facut o mare pauza pentru cruditati si apoi pentru plimbarea de afara unde am observat cat de fain se simt frunzele uscate cand sunt stranse in mansa si se transforma in pulbere 🙂 .

In acest moment s-a terminat cu activitatile mele si teoretic nu facusem ce mi-am propus, adica nu discutasem despre Mozart. Pana la de ora 14:00, am luat pranzul si ne-am jucat diverse jocuri fizice (ce implica miscare multa, cum ar fi: eu eram un sarpe constrictor si el lua rolul diverselor animale si eu il prindeam in stransoarea mea astfel incat el trebuia sa scape 🙂 Jocuri de acest gen sunt foarte bune, fiindca pun in micare copilul dar si nevoia lui de atingere este satisfacuta 😉 ). Acum era momentul lui de liniste, in care el s-a pus sa deseneze. Atunci eu, aranjand cateva haine proaspat spalate, i-am povestit despre copilaria si adolescenta lui Mozart (lucru pe care nici eu nu-l cunosteam pana azi dimineata :). Cand spun ca invat multe cu el este chiar adevat!!!!). A fost fascinat de faptul ca Mozart a fost un copil genial si ca a scris prima compozitie la 5 ani, varsta pe care o are si el in acest moment 🙂 . De data aceasta l-am prins. Pana atunci imi tot spunea ca nu vrea sa auda nimic de Mozart ca nu-i place cum arata(Mozart in poza 🙂 ) si ca e mort deja.

Pana in acest moment am acultat Nunta lui Figaro, Simfonia 1 si Simfonia 2. Cand a venit A acasa de la scoala, a fost extrem de fericit sa ii povesteasca despre Mozart :).

Pentru azi ma declar extrem de fericita!

Maine avem ziua de Fiinte si plante. Incep sa ma pregatesc pentru aceasta zi minunata. Pana joia viitoare, cand vom discuta despre JOHANN SEBASTIAN BACHT, vom asculta muzica de Mozart. Imi propun ca pana la sfarsitul anului sa facem 10 compozitori celebri 🙂 .

Te salut cu drag, Tosha.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *