Homeschooling: arte – saptamana 9

“Tu vrei sa facem ce vrei tu, iar noi facem ce reusim”, mi-a zis azi A si am ramas blocata la cat adevar poate vorbi gura unui copil. Azi din nou a fost o zi frumoasa si plina de constietizari minunate. Dar sa incepem cu inceputul….

De dimineata copiii au alergat la ghetute si eu am stat in pat. Nu m-am simtit foarte bine, parca ma incerca o raceala. Am decis ca Mos Nicolae mi-a adus o leneveala in pat de dimineata 😉 . Cand m-am ridicat din pat am revenit la A sa incepem gradinita. A fost extrem de cooperabil si am inceput in scurt timp.

Am zis poiezia si am povestit despre ziua anterioara. Apoi mi-a aratat ce i-a adus Mos Nicolae in ghetute 🙂 A fost un moment atat de frumos. Am recapitulat ziua de ieri cu momentul in care s-a trezit si pana seara la culcare. Foloseam aceasta tehnica cand era mica A si ii povesteam la culcare ce am facut toata ziua. Este un exercitiu foarte bun pentru antrenarea memoriei la bebelusi.

Apoi a venit momentul de conectare. La acest moment am discutat de ce, cu o zi inainte, am insistat sa spuna el conectarea. Am discutat despre cele trei dusuri: dusul corpului fizic, care il facem ca sa curatam corpul fizic; dusul pe interior, care este facut de dimineata, cand bem apa pe stomacul gol, acesta ne curata tot sistemul digestiv; si dusul energetic, pe care il facem o data cu curatarea de dimineata. Am recapitulat ce facem la curatare: conectarea cu sursa divina, recunostinta catre divinitate si curatarea in sine cu punerea scututlui de protectie la sfarsit. In acest moment A a zis ca vrea sa doarma si am facut o pauza in care el a stat in ou 🙂 , cum zic eu. Mai jos poti vedea poze cum ii place lui sa stea in ou.

Cand a decis ca putem relua, am revenit in “sala” si urma sa incepem curatarea. Tot timpul cat am povestit, am alternat de la povestea noastra la jocuri cu serpi, cocori si crocodili 🙂 In momentul in care a venit curatarea A a facut primii doi pasi si apoi nu a mai vrut. Eu am inceput sa ii explic cat de important este sa respectam pe cei din jur, ca eu m-am jucat cu el cat a vrut sa se joace si ca acum e momentul sa continuam. In acea clipa, el a iesit din ascunzatoarea lui si s-a uitat foarte ganditor la mine, panand o mana sub barbie 🙂 , si mi-a zis:

“Tu vrei sa facem ce vrei tu, dar noi facem ce ne iasa”. Am ramas cu gura cascata la propriu. L-am rugat sa vina la mine si sa-mi dea o imbratisare si i-am multumit sincer ca ma invata!!! Dupa acest moment de concetare intre noi a urmat si curatarea pe care a facut-o el. Spre sfarsit, cand era vorba de corpul curat si plin de iubire mi-a zis: “Hai sa ne unim inimele”…. No comment. M-am aplecat peste el si am lipit inima mea de inimioara lui. Am simtit fizic cum s-a refacut o conexiune de mult slabita. Am incheiat cu incalzirea corpului fizic si am trecut la activitate.

Azi fiind arte, a avut de ales intre desen, dans, muzica si pictura. A ales desenul asa ca am continuat cu hasura. Am discutat despre tipurile de hasura, despre sursa de lumina si el mi-a desenat un obiect cu sursa de lumina 🙂 Am simtit multa fericire ca isi amintea de acum 2 saptamani. Am trecut prin mai multe carti si la sfarsit am creat noi un naturemort cu sursa artificiala de lumina.

A fost o zi atat de plina de incarcatura filozofala 🙂 incat nu mai am ce sa adaug la sfarsit ! A a decis ca maine vom discuta despre ciori, deci sunt extrem de curioasa cum va decurge si ultima zi din saptamana 9.

Mai jos poti vedea poze de azi de la gradi.

Te salut cu mare drag, Tosha.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *