Cere ajutor

Pe vremea cand am crescut eu, a cere ajutor era considerat ca un act de lasitate. In timp am invatat ca este ceva firesc sa ceri ajutor. Azi vreau sa-ti vorbesc despre altfel de a cere ajutor.

Sunt extrem de recunoscatoare oamenilor din jurul meu care sunt dispusi sa ma asculte si sa-mi dea idei. Asta s-a intamplat si ieri. Am avut o situatie in care simteam ca sunt fara idei si ca ma depaseste total. Atunci am cerut ajutor. Am discutat cu prietena mea draga care mi-a spus lucruri pe care le stiam foarte bine si daca era altcineva in locul meu as fi identificat rapid cateva solutii, insa fiind eu in situatie nu le-am vazut.

Asta cred ca se intampla de multe ori in viata. Ai o situatie si implicarea ta este atat de mare incat nu mai vezi solutiile. De ce oare nu le vezi? Sunt acolo si cu siguranta daca te-ai detasa un pic ai reusi sa le vezi. Cred ca este vorba de nevoi. Tot timpul este vorba de NEVOI. Intrebarea este ale cui nevoi sunt mai importante, ale mele sau a persoanei implicate in situatie. Atunci cand vorbesti cu o a treia persoana, ea nu are nevoi implicate in situatie si atunci poate vedea nevoile ambelor tabere.

Este cunoscut faptul ca al nostru creier are nevoie de alt creier sa gandeasca. Acesta este un alt motiv pentru care este indicat sa vorbesti cu o a treia persoana. Atunci cand expui situatia cuiva, creierul tau se conecteaza la al doilea creier si gandeste mai eficient.

In concluzie: a cere ajutor este nu numai dovada de curaj dar si de gandire eficienta. In cele din urma este vorba de nevoi si de recunoasterea nevoilor la ambele persoane.

Te salut cu drag, Tosha.

P.S. Daca simti nevoia de a cere ajutor, sunt mereu langa tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *