Conectare la ceas de noapte

Seara respiram ușurată fiindcă urma să fie o zi ușoară, mai mult cu Aughi, fiul meu de un an. Nu cu mult înainte de culcare mi-am dat seama că trebuie să merg cu fiica mea cea mare la medic unde știam că se stă vreme de 2 ore la coadă.
Nici nu știu cum s-a aglomerat ziua până am ajuns la 19:55 chiar înainte de băiță la puiul meu cel mic. Am făcut baia și la ora de culcare mai aveam ceva mic de făcut.
În acest timp Aughi, a luat cartea și s-a pus să citească. Eu tot nu eram acolo. Atunci a facut ce nu a mai făcut până acum, mi-a dat cu cartea în cap. Eu în pragul furiei i-am zis cu câtă blândețe am putut “dacă mă rănești nu te las să o faci” și el, a coborât brusc din pat și a tras cu brutalitate un puzzle și l-a împrăștiat pe jos. Înainte de culcare, în fiecare seară noi punem toate jucăriile la somn și așa facem ordine în camera. În acea seară, după ce l-am văzut ce face, mai să ridic vocea la el și în acel moment m-am uitat la el, am respirat și am tăcut.
Puiul meu avea nevoie de mine!!! El era mai furios decât mine! Era ora lui de citit și eu nu eram prezentă acolo lângă el.
Instant am lăsat totul și m-am pus lângă el. Pe moment parcă s-a conectat și s-a liniștit dar în următoarele minute se tot răzgândea și vroia tot altceva.
De fapt, faptul că eu m-am pus lângă el, nu a anulat lipsa mea de peste zi, nu a anulat faptul că i-am lipsit, nu a anulat faptul că nu eram acolo la citit.
A avut nevoie de timp să se conecteze la mine. A avut nevoie de timp să-și scoată frustrarea, furia și tot ce a acumulat. Iar eu am fost lângă el ca o priză gata să dăruiască curent în orice moment. În tot acest timp parca nici nu vroia să vină în brațele mele, cum o face de obicei. Stătea mai departe de mine și totuși trebuia să pun mâna pe el, apoi să o iau, apoi iar să o pun.
I-am simțit corpul cum s-a relaxat total și a adormit într-un final în brațele mele și mă gândeam cum s-ar fi desfășurat lucrurile dacă nu l-aș fi văzut, dacă nu aș fi respirat și dacă nu aș fi tăcut. Câtă furie aș fi acumulat eu și apoi câtă vinovăție!!! Câtă durere i-aș fi provocat lui.
Am toată recunoștința că am fost #prezentă acolo cu el și am fost prezentă acolo și cu mine în prag de declanșare a unei crize la furie!
Noapte bună îngeraş 👼 !!!
Te salut cu drag,
Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *