Despre

Numele meu este Tosha Ferdean. Sunt educator parental acreditat Cercul Sigurantei, sunt certificata in Programare Neuro Lingvistica, sunt educator puericultor si am urmat peste 200 de ore de workshopuri de dezvoltare personala si parenting. Sunt pasionata de psihologia copilului de cand ma stiu si tot de atunci am zis ca nu exista oameni rai, ci doar situatii “urate”. Pe atunci nu aveam notiuni de specialitate . Dincolo de acestea, nimic nu conteaza mai mult decat faptul ca sunt parinte a doi copii minunati, o fetita si un baietel. De cand sunt parinte mi-am luat foarte in serios pasiunea mea si am adus-o din pasiune in curtea mea, in viata de zi cu zi. Fetita mea a avut “norocul” de a fi trecuta prin teoriile pe care le citeam si de fiecare data cand ceva nu mergea asa cum credeam eu ca ar trebui sa mearga, imi puneam intrebarea “Oare de ce?”. Eram deja convinsa ca nici un copil nu se naste rau si momentele in care rabdarea mea era depasita se adunau. De fiecare data, faceam un pas in urma si analizam ce s-a intamplat in ultima perioada si ajungeam inevitabil la concluzia ca ea nu are nici o vina, imi dadeam seama ca situtia era de asa natura ca nevoile copilului erau neglijate iar comportamentul ei devenea unul inaceptabil pentru adulti, adica pentru noi.

Mai tarziu a aparut al doilea copil si uite asa provocarile au inceput sa cresca. Acum ma confruntam cu de doua ori mai multe situatii de reflectii si de foarte multe ori eram depasita.

Momentul adevarului a fost atunci cand mi-am dat seama ca nu ei sunt problema ci eu. Problema era ca ceva in mine ma facea sa nu vad sau sa aud nevoile lor si de fapt nevoile mele ieseau la suprafata. Am descoperit ca pentru a avea o relatie frumoasa cu cei din jur mai intai e trebuie sa ai o relatie frumoasa cu TINE insuti.

De atunci, ma perfectionez zilnic in arta de a comunica cu mine si cu cei din jur si relatia cu copiii mei a devenit una placuta si plina de bucurie.

Pentru discutii sau programari ma gasiti pe officetoshador@gmail.com sau la 0740156814.