Despre mine

Numele meu este Tosha Ferdean și aduc MAGIE în viața tuturor copiilor, mai mici sau mai mari.

Sunt scriitoare de povești pentru copii, ilustrator și educator parental acreditat Cercul Sigurantei.

Certificarea în Programarea Neuro Lingvistică și formarea ca educator puericultor m-au ajutat să creez peste 200 de ore de workshop-uri de dezvoltare personală și parenting. 

Sunt cucerită de copii de când mă țin minte și tot de atunci aveam convingerea că nu există oameni răi, ci doar situații “urâte”. Pe atunci nu aveam noțiuni de specialitate. Dincolo de toate, nimic nu contează mai mult pentru mine decât faptul că pot călători în rolul de părinte alături de copiii mei. 

Fiind părinte, în fiecare zi mă confrunt cu provocarea gestionării emoționale, care implicit influențează comportamentul la nivel individual, dar și la nivel familial. Dorința de a fi mai aproape de copii, de a înțelege lumea emoțiilor m-a făcut să studiez activ această lume nevăzută de ochiul uman. De-a lungul vieții mi-am descoperit identitatea emoțională datorită acestei călătorii alături de copiii și iubitul meu.

În urmă cu câțiva ani, când am devenit mamă prima dată, am dorit mult să îi transmit și fetiței mele descoperirile mele în această lume minunată a emoțiilor. Atunci a apărut prima poveste numită “Hăinuța fermecată”, care era menită să o ajute să treacă de frica de întuneric și de lup. Au urmat o serie lungă de povești, toate menite să îi ajute pe copiii mei să înțeleagă mai ușor ceea ce nu pot vedea, ceea ce nu este materie. 

După 12 ani, a venit momentul să duc aceste povești în lume în formă scrisă. Astfel, am creat Editura 4A ForA, aceasta fiind dedicată memoriei vieții fiului nostru și pentru onorarea vieții fiicei noastre. Editura își propune să aducă lumii instrumente de lucru în dezvoltarea emoțională a copilului și a adultului, să creeze contextul favorabil pentru călătoria celor doi. 

Prima cartea editată și publicată de Editura 4A ForA, numită “Steluța”, este una din poveștile mele care a fost și ilustrată de mine împreună cu fiul meu. Aceasta vine ca un instrument de lucru pentru descoperirea corpului emoțional. Poate fi folosită la clasă, în cabinete psihologice și în fiecare casă, acolo unde se crează cea mai frumoasă legătură de parteneriat între două suflete.

Viziunea mea personală și a Editurii 4A ForA este să ridice nivelul de conștientizare asupra faptului că MAGIA există și vine în viața noastră o dată cu apariția unui copil. MAGIA este modul divinității de a ne arăta iubirea prin creația lui desăvârșită, care nu are nevoie de modificare ci doar de acceptare și încredere că este autosuficientă.

Pentru discutii sau programari ma gasiti pe officetoshador@gmail.com sau la 0740156814.