Portofoliu

Mă  numesc Tosha  Ferdean,  partenera  de viață a unui om minunat, mamă a doi copii   și  o  susținătoare  a  familiei.  Cineva  m-a   întrebat   într-o   zi  ce  înseamnă familia  și,  trebuie  sa  recunosc,  m-a  luat   prin  surprindere.  Până  atunci  nimeni nu  m-a  întrebat  așa  de  direct  și  astfel  am fost pusa în situatia de a da o definiție la  ceva  care  credeam  ca  este  în  genele  noastre. Acum aș raspunde: „Familia este acea  persoana  care  te  face  să  te simți în siguranță, să te simți iubit și înțeles și cu care  esti  dispus  să îți traiești clipele în diferite situații având siguranța ca îți este mereu alături.”  Între timp a  apărut și ToshaDor, educație  relatională. Am plecat de la dorința de a susține parinții în educarea copiilor și am realizat ca nu poți educa pe altcineva pâna nu te educi pe  tine.  Astfel am decis sa lucrez cu oameni care vor să lucreze cu copilul din ei ca să poata fi cu adevarat alături copilului de lânga ei.

In 2017 am terminat programul de training în public speaking, desfasurat pe 10 saptamani, Speaker Elite conceput de Andy Szekely.

Din primavara anului 2017 sunt in colaborat cu Scoala Babel in proiectul „Sustine educatia. Sustine scoala Babel” prin ateliere tematice, cu donatie spre asociatie.

In aprilie 2017 am fost certificata ANC( Agentia Nationala pentru Certificari) ca si formator.

Din decembrie 2016 am inceput colaborarea mea cu Asociatia Work at Home Moms prin ateliere tematice, cu donatie spre asociatie.

Din vara anului 2016 am creat programul „Cadrul didactic, sprijinul familiei” prin care sustin cadrele didactice din invatamantul prescolar si primar prin organizarea lunara a unui curs pe teme de dezvoltare emotionala la copil dar si scoaterea la iveala a capacitatii extraordinare de empatie a cadrului didactic.

In 2016 imi luam diploma de Educator Puericultor si diploma de Consilier de dezvoltare personala.

In 2016 am creat conceptul de ToshaDor, educatie relationala, in cadrul carui sustineam evenimente tematice pentru adulti si consilieri individuale.

Pe parcursul anilor 2015 si 2016  mi-am luat certificarile de Neuro Linguistic Programming(NLP) Practitioner si Neuro Linguistic Programming(NLP) Master.

Tot in 2015 am fost certificata ca si formator educator parental Cercul Sigurantei (Circle Of Security).

In 2014 am infiintat ASP (Asociatia de Sprijin al Parintilor) ToshaDor.

In 2013 am inceput cu ToshaDor, scoala parintilor, din dorinta de a crea o comunitate de sustinere a parintilor in care putem invata unii de la altii.

Din 2013 activez in domeniu de dezvoltare personala care ma fascineaza in fiecare zi, ca trainer dar si ca participant la diverse workshopuri si cursuri. Am in spate peste 250 de ore de dezvoltare personale si cam tot atatea ore de cursuri si numarul orelor cresc :).

Ma bucur ca pot fi in aceasta lume langa atat de multi oameni minunati care imi dau posibilitatea de a invata din experienta lor.

Cu mult drag, Tosha.