Fericirea este o alegere

De cate ori am auzit teoria gandirii pozitive si de multe ori am vazut oameni care faceau ce zicea teoria si nu vedeau nici un rezultat. Azi am avut ocazia sa am o discutie cu o persoana draga mie care imi povestea ca s-a stresat din cauza unui motiv imaginat, dupa care si-a dat seama ca este doar in capul ei, starea de stres nu i-a trecut. Ea se intreba de ce oare nu i-a trecut inca, chiar daca ea isi doreste asta. Era convinsa ca este la nivel fizic si ca nimic nu se poate schimba. In acel moment i-am reamintit ca Fericirea este o alegere.  Ca marea majoritate a oamenilor stia expresia si cumva incerca sa “scapae de subiect. Am avut curaj sa intreb ce intelege prin aceasta expresie.

– Sa gandesti pozitiv.

-Bine, dar cum? am intrebat eu insistent.

-Pai sa te gandesti … si in fond nu avea un anume raspuns. Nu pentru mine, ci mai mult pentru ea.

Asta cred ca se intampla in capul omului cand moda zice ca trebuie sa gandesti pozitiv. Cred ca voi scrie un articol special cu aceasta tema. Acum vreau sa ma concentrez pe expresia “Fericirea este o alegere”. Cand spun asta spun ca daca spre exemplu ai o masina veche, care mananca multa benzina, nu are aier conditionat si e limitata la viteza, poti sa fii extrem de frustrat insa la fel de bine te poti gandi ca ai o masina; ca te poti deplasa cu ea si ca isi face treaba. Iti poti cumpara o masina noua, mai buna insa tot timpul vei gasi ceva mai bun decat ai tu. Astfel, fericirea este o alegere. Alegerea de a te bucura de situatia in care esti si sa iti doresti mai mult, dar sa-ti amintesti ca recunostinta este ceva ce te poate ajuta sa iti traiesti viata frumos.

Azi a fost prima data cand mi-am dat seama ca recunostinta si alegerea starii mele sunt foarte strans legate. Asa ca ma bucur mult ca am descoperit tehnica recunostintei si o practic zilnic. Dar despre ea iti voi vorbi alta data.

Cu mult respect, Tosha.

1 thought on “Fericirea este o alegere”

  1. Pingback: Tehnica recunostintei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *