Homeschooling: fiinte si plante – saptamana 10

Vineri! o zi frumoasa si plina de invatare. Imi place cand A ma surprinde cu dorinta lui de invatare. Am zis ca invatam si el mi-a aratat ca el stia deja ce vroiam eu sa-i predau 🙂

Dimineata am inceput cu poezia si conectarea. Azi am insitat in continuare sa spuna A conectarea, recunostinta si curatarea si spre surprinderea mea, a spus-o linistit si foarte tacticos. Am povestit despre ce s-a intamplat ieri si am discutat si ce s-a intamplat ieri intre el si sora lui. Mi-a povestit de furia care a simtit-o si ce vroia sa-i faca 😉 L-am inteles. De multe ori si mie imi vine sa fac la fel la furie.

Dupa curatare, am trecut la ctivitati. Asa cum si omul este fiinta, azi am decis sa abordez cateva teme: partile corpului uman, organele interne, oasele si musculatura, igiena personala si obiecte medicale. A fost interesant sa il vad pe A cum imi arata pe corpul lui ce il intrebam. Apoi la igiena pesronala si la obiectele medicale, toate au fost cunoscute de el 🙂 Am fost foarte uimita si fericita sa vad ca ce discut cu el chiar si inafara gradinitei, el prinde si tine minte. Am lucrat cu plansele si cartonasele din Kitul educativ si a fost extrem de usor sa fac azi activitatea fiind totul vizual.

Azi ma uitam la A si ma gandeam cat de mult se maturizeaza. Posibil ca acasa este un mediu atat de sigur incat nu are de ce sa se agate de anumite perioade, pe de alta parte are multe jocuri de “copii mici”. Are un ritm foarte diferit de al surorii lui si il urmaresc cat de frumos se dezvolta. Cateodata ma sperie cat de matur este si in acelas timp ce “minte de copil” are. Cred ca fiind linistit se simte in siguranta sa progreseze in toate aspectele si in acelas timp este in regula sa isi traiasca si copilaria. Atat de mult as vrea sa pot fi un suport cel putin la fel de bun si pentru fica mea. Ma intristeaza ca nu apuc sa petrec cu ea la fel de mult timp….

Este sfarsit de saptamana si inceput de weekend 🙂 Azi este finala de la Vocea Romaniei si abia astept sa vad cine iese castigator :D. Mai jos poti vedea pozele de azi.

Te las cu multa caldura in suflet, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top