Homeschooling: fiinte si plante – saptamana 6

A trecut si saptamana aceasta si noi am incheiat-o intr-o maniera foarte linistita si calma. Azi am discutat despre fiinte si plante.

Azi a fost prima zi din saptamana asta cand A era extrem de entuziasmat sa inceapa activitatea. Nici nu am coborat bine de la etaj si el deja ma anunta ca are sa-mi prezinte cateva animale.

Am inceput conectarea si mi-a zis ca ii e frica de intuneric. L-am intrebar de ce. Rapunsul lui a fost unul interesant: fiindca pot fi monstri si sa vina sa ma atace si imi e frica sa mor. O frica comuna la copii asa ca i-am amintit de ce facem noi zilnic curatarea. Ca atunci cand facem curatarea aducem lumina in noi si lumina ramane acolo. Chiar daca afara e intuneric, in noi tot exista lumina. Atunci si-a amintit de o carte pe care am citit-o si o recomand tuturor despre un baietel care descopera lumina din interiorul sau :).Cartea se numeste “Scretul lui Milton” de Eckhart Tolle si Robert S. Friedman si am primit-o de la prietena noastra M, careia ii multumim mult!

Am mers mai departe in rutina noastra, am facut curatarea si el mi-a prezentat animalele: 2 feline si 3 reptile. Mi-a povestit despre fiecare si am ascultat curioasa. Imi plac momentele de prezentare a ceva ce ii place lui fiindca isi dezvolta vocabularul si capacitatea de a crea un text inchegat despre ceva. In aceeasi idee azi pe masina ne-am jucat ALIAS. Poate ca tu cunsoti jocul, cel cu cartonase si pioni. Noi l-am adaptat, fiecare jucator trebuie sa se gandeasca la un obiect si sa-l descrie, sa-i spuna caracteristicile si la ce se poate folosi. Mi-a placut foarte mult, si acest joc il ajuta la dezvoltarea de text complex.

Dupa prezentare A a vrut sa deseneze si eu i-am citit informatii despre leul de mare. Pe la ora 11:30 am plecat cu sora lui la stomatolog si ii spun:

– Eu plec si te las cu Verdi (in contextul in care saptamana aceasta am discutat despre Giuseppe Verdi si pana saptamana viitoare ascultam compozitia lui).

La care el foarte calm si simpatic cum este, imi raspunde:

– Ce ar fi sa ma lasi cu Mozzart !

M-a amuzat teribil. Pana acum am studiat operele lui Mozzart, Bach, Bethoven si Verdi si el tot la Mozzart ramane.

Dupa o saptamana plina de intelepciune din partea lui A, pot sa zic ca mi-a aratat ce inseamna sa traiesti clipa si imi doresc atat de mult sa invat asta de la el. M-a motivat si ma motiveaza in continuare sa vin cu activitati faine dar in acelas timp sa tin minte ca este copil si ca prima lui modalitate de invatare este joaca. Pot sa zic cu mana pe inima ca imi este extrem de greu sa “nascocesc” zilnic diferite jocuri si activitati noi si cred cu tarie ca stilul acesta de invatare este cea mai potrivita pentru copilul acesta. Ma gandesc cu groaza ce vom face la scoala dar asta se va intampla in cel mai bun caz anul viitor asa ca zi si eu ca Scarlet din “Pe aripile vantului”: I’ll think about that tomorrow. Tomorrow is another day!  🙂 (Ma voi gandi la asta maine. Maine este o ala zi!).

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *