Gandirea pozitiva

“Gandirea pozitiva”! eu cred ca aceasta expresie este acum la moda. Nu zic ca nu este bine sa gandesti pozitiv insa cred ca a gandi pozitiv este mai mult decat doar sa iti spui lucrurile fara cuvantul “nu”.

A gandi pozitiv in primul rand este sa ai intentia pozitiva. Una este sa-ti zici ca e o zi frumoasa de dimineata si alta chiar sa te pui in starea de zi minunata. Cum poti face acest lucru? Pai te gandesti la un loc frumos, sau poate iti pui mizica preferata, poti sa vorbesti cu cineva care te binedispune sau sa ai la indemana o carte din aia care are cate un citat pentru fiecare zi si citesti din ea. Fiecare isi gaseste motivatia proprie. Eu de exemplu stiu ca atunci cand fac tehnica recunostintei ma binedispun. Insa exista si momente in care este un pic mai greu sa te binedispui. Sunt acele momente in care crezi ca cerul iti pica in cap si ca situatia nu depinde doar de tine. Oricat de pozitiv ai gandi tu oricum situatia este mult mai mare decat poti gestiona. Aici intervine logica mea 🙂 (nu este a mea si eu doar o folosesc foarte des 🙂 ). Totul este in mintea ta. Absolut ce iti doresti este posibil. Asta inseamna ca atunci cand ai impresia ca nu ai controlul de fapt ai cel mai mare control. Cum le zic eu copiilor mei:  “Nu poti controla pe cei din jur ci te poti controla pe tine”.

In alt diolea rand este important sa intelegi ca a gandi pozitim este un proces complex de transformare personala. Cand te-ai gandit ca de azi vei gandi pozitiv, sa te astepti ca e posibil ca de maine sa nu-ti iasa. Creierul tau are create niste drumuri bine batatorite carte anumite ganduri si in felul acesta gandurile te “gandesc” pe tine nu tu pe ele. Pentru a schimba acest lucru este foarte important sa fii consecvent si sa intelegi ca orice faci tu este bine. Ca fiecare incercare de a ta de a gandi pozitiv esuata este inca un pas catre succes. Imaginaza-ti ca ai in fata ta o zapada virgina, pe care nu a calcat nimeni pana atunci. Poti merge pe unde vrei tu sa mergi. Acum tu faci primii pasi. Te uiti in urma si vezi un drum cu cativa pasi pe zapada. Sunt doar cativa pasi. Imagineaza-ti ca de o saptamana mergi pe aceasta carare si te uiti in urma. De data aceasta ai o carare bine definita si daca ar  fi sa mai faci acest drum nici nu ti-ai imagina sa o iei pe langa carare, pe zapada pufoasa 😉 . Asa este si cu gandirea. Legatura formata de mult timp conduce gandul fara sa isi mai puna problema pe unde sa mearga. Pentru a incepe sa gandesti altfel este nevoie sa faci primii pasi pe zapada virgina si apoi sa tot faci pasi pana se face o carare batatorita.

In al treilea rand si nu in ultimul a gandi pozitiv este despre a te respecta pe tine insuti. A-ti face cadou in fiecare zi cu fiecare gand pe care il ai. In acele momente in care lucrurile o iau razna, a gandi pozitiv este sa iei o gura de aier si sa te misti un pic mai la stanga sau dreapta si de a privi lucrurile din alta perspectiva. Este acel moment in care iei decizia ca meriti sa fii rasfatat. Un gand pozitiv, o stare frumoasa este un rasfat pentru sufletul tau. Este un dus de iubire pentru corpul tau. In biblie spune “Iubeste aproapele tau cum te iubesti pe tine insuti”. Daca nu te iubesti pe tine, incalci porunca Domnului, daca crezi in asa ceva. Daca nu – gandeste ca orice gand trimis in univers se intoarce ca un bumerang spre tine si cu alte cuvinte asta inseamna ca daca gandesti frumos iti trimiti scrisori de dragoste tie ;).

In concluzie doar tu poti decide ce poti face si in tine este toata puterea!!!

Te salut cu drag si iti trimit cele mai frumoase ganduri pozitive, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *