Homeschooling: arte – saptamana 3

Azi am avut parte de inca un inceput de zi frumoas. M a venit pregatita cu cantecele si fise cu figuri geometrice in engleza.  Mi s-a parut foarte interesanta provocarea cu care a venit ea. Au primit o scrisoare si trebuiau sa gasesca niste figuri in ceata 🙂 . Foarte ingenios si A a fost extrem de curios si s-a implicat in activitate.

Saptamana trecuta am discutat despre Mozart si azi era momentul sa trecem la alt compozitor. Pe lista mea era Bach si mi-am dorit mult sa ii povestesc despre el. Stii cum se zice: “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la targ” (numai bine am luat ieri un joc cu provocarea provervbelor 😉 ). A avea chef de joaca si nu avea chef de mine. In acelas timp ieri am cumparat si un set de cartonase cu intrumente muzicale. Asa ca in timp ce el desena l-am intrebat daca mai tine minte ce am ascultat toata saptamana asta. Asa cum Mozart i-a placut mult, a devenit brusc interesat. Atunci a venit momentul meu 🙂

Asa ca am discutat despre cele 4 caregorii de instrumente muzicale. Am ascultat sunetele facute de ele si am gasit unele nume de instrumentre chiar amuzante. Pe final am discutat si de orga, care este istrumentul cu care a inceput Bach.

A fost o zi mai lejera, chiar daca a fost doar joi. Mai avem o zi si intram si noi in vacanta 🙂 De saptamana viitoare voi fi cu doi copii acasa si imi doresc sa tinem ritmul la fel dar sa o includ si pe fetita mea de 9 ani care are si ea potential mare. Ma inarmez cu multe fise si activitati in asa fel incat sa le fie la amandoi interesant si sunt curioasa cum vom trece de aceasta provocare.

Ce am invatat azi? Da…am invatat ca Bach a avut 17 copii 😀 , am invatat cate categorii sunt de intrumente muzicale si am mai invatat ceva: A este foarte deschis sa faca orice vreau eu daca eu fac ce vrea el. Noi in familie mergem pe educatia democratica, fara pedepse si fara recompense, si totusi ne sta in fire sa facem troc, chiar daca este emotional 🙂 .

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *