Homeschooling: inceputul

Asa cum am zis am decis sa facem gradinita acasa. Prima perioada a fost o provocare continua. A este un copil cu potential mare, la 4 ani avea 6,5 ani varsta cognitiva deci anul acesta cand avea 5 ani nu aveam habar pe unde este. Provocarea era si mai mare cu cat el este un copil kinestezic si senzitiv. Cei care cunosc acest profil cunosc ca acesti copii sunt extrem de energici si le place foarte mult sa invete prin experiente. Ca sa fim sinceri nu trebuie sa fii senzitiv sa inveti mai bine prin experiente, dar senzitivilor le place sa faca totul prin simturi. Promit sa fac un articol separat pe aceasta tema, impartirea oamenilor dupa perceptia lor asupra vietii 🙂 .

Deci prima provocare era sa imi dau seama la ce nivel al cunostintelor era si ce sa fac cu el. Cert era ca avea achizitionate deja cunostintele pentru varsta lui si eu nu imi propusesem sa fac cu el un anumit cumul de informatii. Deci scopul gradinitei noastre era sa se simta el bine si sa nu se plictiseasca toata ziua. Avand in vedere ca situatia lui il limiteaza la socializarea cu copiii si iesirea in comunitati mari, scopul primar era sa aiba un scop in viata.

Plecand de la aceste premise am simtit ca ma depaseste situatia din prima zi. Eu nu sunt de specialitate. Lucrul meu este cu adultii si in domeniul educarii lor in vederea dezvoltarii emotionale personale si dezvoltarii emotionale ale copiilor de langa ei. Partea congnitiva nu este in portofoliul meu 🙂 🙂 🙂

Totul a inceput cu un calendar. A mi-a zis cum este calendarul la fosta lui gradi. Astfel am creat calendarul nostru.

A doua zi ne-am apucat de lucru :). Am creat o rutina proprie si am continuat in fiecare zi. Principiul pe care mergeam era ca el vine cu tema zilei si eu fac activitatile in dependenta de tema pe care o alege el. Asa a functionat o saptamana pana am inteles ca imi doresc mai mult de atat si pentru ca toate fisele de varsta lui erau mega plictisitoare pentru el.

In acel moment am sunat-o pe prietena mea, care este in domeniu sa ma ajute cum pot sa imi dau seama de ce as putea face cu el dar si sa fie intr-o anumita marja a sistemului de stat. Cat mi-as dori sa nu mearga in sistemul acesta, momentan aceasta este perspectiva :).

Asa am inceput eu cu homeschoolingul.. Promit sa revin si cu etapele urmatoare.

Te salut cu mult drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *