Homeschooling: pauzele

De când ne-am apucat de grădiniță acasă am încercat diferite metode de abordare a activităților. Acum ceva timp, A mi-a zis că el vrea pauză și acest lucru m-a amuzat teribil. Eu nu i-am zis niciodată că acum suntem în pauză, pentru mine era de la sine înțeles. Astăzi am ales să facem activitățile diferit.

Ce este diferit? Suntem conștienți de oră 🙂 Azi ne-am pus ceas pe perete. Am decis că avem 30 minute de activități și 30 minute de pauză. Este interesant cât de simplu se efectuează activitățile când cronometrezi timpul. Eu inițial nu am vrut să fac activitățile pe timp, credeam că îl vor stresa, dar încă o dată mi-a arătat cât de important este să vezi care sunt nevoile copilului în procesul de învățare.

La prima oră am făcut mișcare și am discutat despre timp. Am discutat despre luna martie și am folosit și cartea timpului, creata de mine 😉 Am discutat despre ce este o sărbătoare și de ce au nevoie oamenii de sărbători. Un lucru curios este că doar în 30 minute se pot face extrem de multe activități.

Apoi a urmat pauza. Pauza a fost foarte interesantă fiindcă A a dorit să facă un șarpe anaconda din plastlenă. Îmi imaginam că va dori să ne jucăm activ sau alte lucruri care nu erau legate de activități însă el tot pasiunea lui a făcut-o 🙂

Apoi a venit a doua activitate. De dimineața A mi-a zis despre ce își dorește el să discutăm azi, așa că am aflat că azi vom discuta despre plante. Mi-a venit mănușă această temă, având în vedere că ieri soacra mea mi-a adus un teanc mare de cărți cu plante medicinale. Astfel că am discutat despre cum crește o plantă din sămânță și apoi am numit/citit plantele de primăvară, vară, iarnă și câteva medicinale. La cele medicinale A a ales trei să citim mai multe despre ele, ce proprietăți au și la ce le putem folosi în medicină. S-au terminat extrem de repede cele 30 minute. A venit din nou pauza.

A treia activitate a fost cu fișe care foloseau plante. La aceasta activitate nu vreau să-l grăbesc și îl voi lăsa cât își dorește să facă. El a ales să facă 4 fișe și eu în pauză i-am scos la imprimantă 4 fișe. Ce bine e cu internetul acesta!!!!

Mi-a plăcut extrem de mult aceasta zi și încă o dată mă bucur că am fost atentă la ce își dorește el. Desigur totul s-a desfășurat pe muzică de Mozart 🙂 așa cum ne-am obișnuit deja.

În concluzie cred că orice copil are nevoie de un pic de ordine în programul lui. Este bine să-l lași să decidă ce învață dar e nevoie și de un pic de predictibilitate.

Mai jos ai poze din ziua de azi și poze cu cartea timpului 🙂

 

Te salut cu mult drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *