Homescooling: amenajarea salii

Eram in momentul in care aveam o rutina a zilei si acum imi doream sa amenajez locul pentru activitati. Fetita mea mai mare a facut un afis cu gradinita Antonina si acum nu mai puteam sa dau inapoi.

In una din zile mi-a venit o idee geniala, cum zice A 🙂 Am decis ca pentru a face activitatile mai interesante, avem nevoie de materiale. Prima data am decis sa folosesc ce am deja in casa. Astfel mi-a venit ideea de a folosi lego pe post de material pentru matematica 🙂 Am sortat lego asa cum nu as fi crezut ca se poate sorta. Am luat cateva caserole si le-am sortat dupa cate buline au pe ele. A fost o adevarata provocare, fiindca A a fost interesat 20 de minute de aceasta activitate si eu m-am ales cu restul :)!

 

 

 

 

 

 

 

 

In cele din urma, dupa ce am reusit sa sortez toate piesele de lego am ajuns la concluzia ca nu e chiar asa de simplu sa faci calcule cu lego, cel putin la varsta asta 🙂 Peste weekend am reusit sa amenajam si sala, panand cate o masa mica pt A si A :)(toti 4 din casa ne numim cu A: Adi, Antonina(adica eu), Angela si Andrei), o tabla mare si calendarul pe perete.

 

 

 

 

Acum urma sa gasesc ce sa-i predau si cum sa fac activitatile interesante 🙂 .

Ce am invatat din amenajarea salii a fost ca este important sa ai un mediu adecvat. Chiar daca este acasa e important ca, copilul sa intre intr-un mediu de studiu. In momentul in care am inceput sa ne facem rutina de dimineata, stateam pe covor apoi mergeam la calendar si la tabla apoi reveneam la masuta. Asa cum totul ne era la indemana nu isi pierdea inetresul fiindca totul curgea. Imi placea foarte mult cum arata si cum ne simteam in acest mediu.

Trecuse deja 2 saptamani si eu primeam tema de dimineata si cat el desena eu citeam informatii despre acea tema. Totul parea sa fie frumos si bine dar cand am tras linie la sfarsit de saptamana am vazut ca am invatat doar despre animale. Mai ieseam afara in timpul zilei, unde mai faceam cate ceva despre plante dar nu era suficient.

Acesta a fost momentul in care am decis ca imi doresc sa fie ceva mai diversificat. Urmeaza sa scriu si despre acest subiect.

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *