Homeschooling: istorie – saptamana 10

A inceput o noua zi si pentru noi. Istorie trebuia sa fie ziua de azi dar asa cum ti-am mai spus, A dicteaza ritmul.De la 9:30 am inceput activitatile azi. Totul a decurs diferit decat de obicei. De ce? Fiindca asa a vrut A. Eu nu am vrut sa insist pe rutina asa ca am lasat lucrurile sa decurga de la sine. La prima ora, in loc de conectare am avut un joc cu mingea, un joc in care A imi arunca mingea mie si eu lui. A durat destul de mult. Stiu ca pare ciudat si un joc de copii mici insa acesta este un joc de conectare extrem de bun. Cand a inceput sa se plictiseasca de el am facut incalzirea intr-un mod interesant. Totul a decurs in joc si distractie. Azi am fost si eu mai relaxata. Chiar daca spun ca nu am nici o presiune, sunt multe zile in care pun eu presiune pe mine : “Sa facem cate ceva, sa nu cumva sa pierdem o zi in care nu am invatat.” Imi dau seama ca si A are zile in care asimileaza mult si zile in care are nevoie de pauza. Asta ma duce cu gandul la ciclurile mele de crestere emotionala si dezvoltare personala. Am avut perioade in care citeam tot ce prindeam si apoi aveam nevoie de o perioada de sedimentare, as zice eu.

Dupa ce am facut si incalzirea, am inceput sa ne jucam cu ce aveam la indemana. Asa am definit tema zilei: figurile geometrice. Astfel ca am aranjat mai intai betisoarele in multimi de 10. Astfel am aranjat 100 de betisoare in 10 grupuri a cate 10 betisoare. Betisoarele ne-au ajutat sa construim o casuta si astfel am identificat triunghiul, patratul si dreptunghiul. A mi-a explicat care sunt diferentele dintre patrat si dreptunghi. De la dreptungi am mers la bucatarie unde A a concluzionat ca, capul nostru este in forma de oval, care nu este la fel cu cercul. Am facut un cerc folosindu-ma de un creion si un punct 😉 Astfel am aflat si cum sunt diferite cercurile de ovaluri. Am descoperit ca cercul are distata egala de la centru la margine :).

Intr-un final A a desenat blocuri unde a folosit dreptunghiuri si patrate, pentru asta a folosit rigla si am observat centrimetrii de pe ea. Am facut geamurile la distante egale si am fost atenti la centrimentri in crearea blocurilor :).

Dimineata am decis sa povestim despre egiptul antic si despre mitologia lor. Am ajuns sa facem geometrie :). Inca ma gandesc cum pot face legatura intre cele doua 😀

Zilele sunt asa cum sunt nu asa cum ne dorim noi, o parafrazare de la ce a zis A saptamana trecuta. Incerc sa tin minte asta tot timpul!!! Aceste cuvinte ma aduc in prezent si ma dezbraca de asteptari si de dezamagiri explicit. Ma bucur ca am copiii minunati care imi dau lectii zilnice si sunt dispusa sa invat cat voi trai!!!

Iti doresc o saptamana plina de invatare frumoasa si fericita.

Te las cu cateva poze de astazi, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top