Homeschooling: istorie -saptamana 15

Asa cum scriam saptamana trecuta, activitatile noastre se schimba in dependenta de vremea de afara si de ce simte A. Azi am primit materiale noi la gradi asa ca am facut activitati din acele materiale.

De dimineata A a fost la o sedinta de curatare energetica asa ca pana la 12 nu am facut nimic. Cand am ajuns acasa, A a decis sa deseneze si eu am fost de acord cu ce a vrut el sa faca. La scurt timp am primit noile materiale si am inceput sa ne uitam prin ele si sa ne jucam.

Prima care l-a incantat pe A a fost topul pe carti cu rime. Am inceput sa facem rime si mi-a placut si mie. La sfarsit A zice: “Ce rima frumoasa 🙂 “. Ma distreaza cand el descopera unele lucruri care pentru mine par foarte banale.

Apoi a venit mometul ghicitorilor. Sunt activitati/jocuri care dezvolta alte parti ale creierului si care mie imi plac mult! Topul de ghicitori este creat din doua parti: o imagine (care este raspunsul) si un cartonas cu textul ghicitorii. Acesta il putem folosi si la joc cu carti, adica eu pun ghicitoarea si el trebuie sa gasesca imaginea.

Dupa ce ne-am mai uitat peste restul materialelor: carti cu Spune-mi despre, Cartonase care se sterg dupa ce le scrii, jocuri cu imagini, jocuri matematice, etc….am ajuns sa facem primul caiet din seria de la MultiQ. Nu le-am avut pana acum si nici nu stiam de ele. Am luat toata colectia de la 2 ani la 5 ani de dezvoltare a celor 8 inteligente: inteligenta lingvistica, inteligenta logico-matematica, inteligenta interpersonala, inteligenta intrapersonala, inteligenta spatial-vizuala, inteligenta muzical-ritmica, inteligenta corporal-kinestezica si inteligenta naturalista. Am luat colectia de la 2 ani tocmai ca sa exersam aceste inteligente de la inceput. Chiar daca A este de 5 ani jumate fizic si de vre-o 7-8 cognitiv, cred ca nu doar cognitivul conteaza. Am facut primul caiet, cu inteligenta adaptativa si m-am bucurat ca am avut prilejul sa creez pe loc cateva activitati legate de ce era in caiet.

Este foarte greu si tot o data interesant pentru mine sa constat ca a educa un copil este un proces extrem de complex si daca vrei sa o faci cat mai “variat” este si mai dificil. Totodata ma antrenez. Pentru ce? Inca nici mie nu-mi este clar, dar cert este faptul ca A scoate ce e mai bun din mine, chiar daca procesul este cel mai dureros pe care l-am avut pana acum 🙂

Te las cu pozele de azi si revin cu noutati curand.

Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *