Homeschooling: istorie – saptamana 5

A venit si prima zi de gradi dupa vacanta. Asa cum saptamana trecuta am facut recapitulare, azi ne-am permis sa incepem cu ceva nou :). Am facut filozifia yoga ;).Dar hai sa incepem cu inceputul. Azi este luni si daca este luni facem istorie. Tocmai am incheiat perioada epocii de piatra si am facut recapitularea. Cunoastem ca epoca de piatra s-a incheiat in jurul anului 2000 i.e.n asa ca m-am tot gandit ce facem mai departe. Asa cum a fost dupa vacanta, inceputul a fost mai lenes. A a vrut sa deseneze la prima ora chiar cand trebuia sa incepem. Astfel mi-a venit ideea minunata sa ii citesc ceva cat el deseneaza, asa cum am facut in prima perioada a noastra de gradi 🙂 . M-am tot gandit daca sa incepem cu grecia antica, asta vreau sa fac mai departe dar nici cum nu imi venea in minte cum sa fac legatura.

Azi dimineata am inceput sa fac un pic de miscare si am facut-o in timp ce A manca. El s-a amuzat teribil ca mi-a zis ce sa fac (alergare pe loc, ridicare de maini, balans de solduri, etc….) si apoi mi-a zis sa fac yoga. A!!!!! Aceasta a fost scaparea mea 🙂 Cat el a desenat eu am citit despre yoga, cand a fost creata si am aflat ca Patanjali a fondat yoga in jurul anului 300 i.h. Bun!! Am citit despre filozofie, despre cele 8 componente si apoi despre cum o putem integra in filozofia noastra de viata 🙂 Apoi am venit cu cartea Zoo yoga care l-a incantat pe A si am reusit sa incepem programul nostru, promitand ca facem zoo yoga 🙂 .

Am trecut la conectare si in acest moment am recapitulat ce am citit mai sus. Am discutat cum toti suntem legati cu “ate” invizibile si cum toate actiunile noastre se rasfrang si asupra celorlalti. Am legat-o pe Portocala(mascota gradinitei ce este prezenta tot timpul la activitatile noastre de conectare) de A si atunci cand el se misca se misca si Portocala 😉 .

 

 

 

 

 

 

 

 

La incalzire ne-am jucat cu zoo yoga si A a fost extrem de activ si implicat de nu mai vroia sa ne oprim. Am facut inclusiv curse de alergat, mers pe “barna” si sariturile broastei 🙂

A venit momentul calendarului in care am pus luna noua (am schimbat din luna a10 in a11) si am pus si data de azi. Am discutat din nou despre anotimpuri si care sunt lunile din fiecare anotimp. Aceasta ne-a dat ocazia sa desenam un ceas al anului 🙂 Si mai apoi o linie a timpului pe care am identificat masina timpul, care se misca continuu 🙂 , epoca de piatra si anul 2018. A s-a distrat desanand si scriind numele lunilor din litere magnetice.

Eram deja extrem de multumita de cate am realizat cand au venit jocurile noi :)!!! Am luat jocul BrainBox – Istoria Lumii asa ca ne-am jucat si cu acesta spre finalul zilei de gradi 😉

Cam asta am facut azi.

Ce am invatat: am invatat ca exista o mare legatura intre filozofia yoga si filozofia “Toshador” 🙂 . Ce vreau sa zic este ca in principiu asta i-am invatat pe copii. Nu am practicat asanele si suntem omnivori dar in rest ne conducem dupa cam aceleasi principii. Ma bucut mult sa constat asta si azi mi-am propus sa revin la yoga. Cel putin la un minim de streching. Am mai invatat ca am multe frici si ca inca mai am de invatat lectia de a lasa lucrurile sa se intample, sa las controlul de care aparent am nevoie ca de aer. Invat si lucrez intens la acest aspect.

Te salut cu drag si abia astept si eu ce vom face maine si ce voi mai invata eu din gradinita A 🙂

Tosha

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *