Homeschooling: istorie – saptamana 8

A inceput o noua saptamana. Toate bune si frumoase dar eu am ramas blocata de spate 🙂 asa ca azi am inceput mai tarziu din cauza mea 🙂 Am facut conectarea de dimineata si am spus ce ne-a placut ieri. L-am intrebat pe A daca l-a suparat ieri ceva si daca simte ca ceva a fost in neregula ieri si in weeknd si a zis ca nu isi aminteste. Asta imi spune ca nu are lucruri care il rod si care sa-l streseze undeva in background. Apoi am facut conectarea si curatarea. De obicei el si Portocala vin la mine in brate si azi, cum eu eram dreapta bat 🙂 , au stat si ei la fel. La partea de incalzire a venit iubitul meu sa faca cu el. Au facut din fiecare grupa de muschi si m-am amuzat de cat de concentrati erau amandoi 🙂 Sunt niste scumpi!!! Sunt binecuvantata cu astfel de barbat si bartatel in viata mea.

Azi, fiind ziua de istorie am inceput cu Egiptul antic :). Am citit ce inseamna faraon, care a fost perioada egiptului antic, cum am descoperit egiptul si alte curiozitati.

A a venit atat de dulce, langa mine si imi spune la sfarsit:

– Putem sa mai citim din cartea asta si alta data?

Mi se umple imina de fericire cand ii gasesc carti care sa-i placa.

Apoi am facut cateva joculete. Am gasit toate culorile din imagine, am gasit ce insecte sunt si le-am denumit, le-am numarat, am desenat cate o floare pentru fiecare insecta si am gasit dinozaurul pierdut de familie 🙂 Ultima provocare care ne-a placut mult la amandoi a fost descifrarea codului de spioni 🙂 A a primit un cod numeric si a trebuit sa descifreze ce scria prin el. Am facut-o impreuna, fiind prima activitate de acest gen dar a fost interesant pentru ca a cautat literele ce corespund fiecarei cifre, apoi mi le-a dictat sa le scriu pe foaie si mai tarziu am combinat literele ca sa vedem ce cuvinte ies. Mi-am dat seama ca propozitia cu care am inceput a fost un pic cam complicata si ca ar fi bine sa incep cu altele mai simple, poate doar cu cuvinte pentru inceput si abia apoi propozitii.

Aici poti vedea cum am facut noi descifrarea codului.Mi-a placut mult sa creez aceasta activitate dar si sa o fac cu A, a fost interesant sa descoper pe parcurs cum gandeste el si cum gandesc eu. Este extrem de interesant sa descoperi unicitatea fiecarei persoane in gandire si sa vezi cum creierul ei functioneaza. La fel ma fascineaza A cum face calculele. Nu stiu daca asa au fost invatati sa faca la fosta gradinita sau si-a creat el un mecanism dar e fascinant. Apropo de calcule, ieri am jucat jocul calculelor cu A si A la cina :). Fiecare primea provocari cu calcule, inclusiv eu de la ei si A a fost incantat extrem de mult sa faca matematica in asa fel.

A fost o zi productiva azi si foarte scurta mi s-a parut mie, fiindca totul a curs asa de frumos. Am invatat ca imi place enorm de mult sa descopar modalitatile lui A de gandire. Devine ca un drog pentru mine, sa-i dau provocari si sa vad cum le rezolva. Provocarea mea cea mare este sa ii dau provocari pe masura lui si sa nu grabesc nimic. Am mai invatat sa nu insist daca el nu-si doreste, ca sigur vom gasi noi mai tarziu modalitate de a face acel lucru si daca nu-l facem este in regula 🙂

Te salut cu mult drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *