Homeschooling: istorie – vacanta ziua 1

Azi am avut o zi plina de invatare :). A ne-a invatat sa desenam, A ne-a invatat sa dansam si iubitul meu (A 😉 ) m-a invatat ce pune el in painea mea fara gluten 🙂 🙂 🙂 iar eu am beneficiat din plin de vacanta de la a educa 🙂 Este prima zi de vacanta si am acasa doi copii minunati dornici de activitati distractive. Asta am si facut. Ne-am asezat pe covor toti trei si am inceput sa facem conectarea. A i-a prezentat surorii lui toata rutina si a fost extrem de fericit sa faca incalzirea cu ea. Eu am ramas extrem de uimita cat de fain a decurs “activitatea”. Dupa conectare noi mergem la calendar insa azi am facut un joc de cunostinte. Eu ma gandeam la unul cu intrebari bazate pe calendar, ancat sa facem si o recapitulare cu A insa am ajuns sa facem recapitulare si la epoca de piatra si A a fost extrem de incantat sa ii povesteasca surorii lui despre paliolitic, mezolitic si neolitic 🙂 .

A a zis de ieri ca vrea sa ne invete sa desenam asa ca am avut prilejul sa ne invete cum sa desenam arme din epoca de piatra 🙂 A sa desenam o sulita, un cutit, un arc, cateva pietre si un foc. Prilej cu care am discutat despre foc si ce beneficii a adus acesta in viata oamenilor din epoca de piatra.

Dupa ce am desenat am mancat masa de cruditati si fica mea a mancat si ea cu noi!!! Sunt extrem de fericita, fiindca ea de obicei nu prea se da in vant dupa ele 😉 Acum era momentul ei de invatatura si ea a ales sa ne invete sa dansam dupa ce ne arata la TV. A fost un exercitiu foarte bun pentru mine si A, sa ne miscam in ritm si sa urmarim instructiunile A-lei :).

Asta am facut azi. Mi-am propus sa fac saptamana asta recapitulare si copiii mei au venit cu niste idei excelente de activitati care sa indeplineasca acest obiectiv. Dupa masa au mai fost o data afara sa vada cum este vantul si acesta va fi un prilej excelent maine la conectare sa recapitulam cum e cu vantul si fenomenele naturii, hihihihi 😀

Ce am invatat eu azi: am invatat ca atunci cand ai doi copii e mai usor decat cu unul. Am invatat ca poti face activitati destul de provocatoare pentru ambii chiar daca exista o diferenta de 4 ani intre ei. Am mai invatat ca ai mei copii sunt extrem de linistiti cand li se indeplinesc nevoile de cunaostere dar si alte nevoi(cum a fost nevoia A-lei de competenta, care si-a indeplinit-o prin predarea dansului 🙂 ).

Sunt fericita sa spun ca prima zi de vacanta/gradi/scaola a trecut frumos si ca mai e mult pana seara. Acum suntem in pauza si fiecare face ce vrea el.

Te salut cu mare drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *