Plictiseala la copii

Am mai scris despre asta si am o parere un pic diferita despre plictiseala la copii decat marea majoritate articolelor pe care le-am citit in ultimii ani. Azi insa am avut un moment interesant de plictiseala a copiilor mei. Am fost ziua la zoo din Timisoara, unde apropo azi a fost atat de plin cum nu am mai vazut in viata mea acest loc. Pe drum spre casa, copiii au vazut duba cu langosi si am decis ca facem acasa langosi 🙂  Am ajuns acasa si am mancat. Dupa mancare am avut un moment de liniste, fiecare a facut ce a simtit el si intr-un final ne-am mobilizat la activitati. Eu m-am apucat sa fac curat la bucatarie si iubitul meu sa faca aluatul pentru langosi.

In acest moment copiii se jucam leapsa, apoi scunsa si la un moment dat s-au plictisit si fiica mea a venit cu replica geniala: “Ma mai joc cu tine doar daca se joaca si mama cu noi”. M-am cam infoiat in pene si am incercat cat de frumos sa ii explic ficei mele sa nu mai conditioneze astfel si ca daca vrea sa se joace – sa se joace, daca nu – nu, dar sa nu ma bage pe mine la mijloc. Si atunci fiul meu vine cu replica: “Pai si noi ce sa facem??? ca ne plictisim ….” Ooooo, sa ma fi vazut pe mine atunci…..avem zeci de jocuri in casa si ei se plictisesc???? Nu am zis nimic decat ca se descurca.

Am plecat la bucatarie iritata si peste vreo 10 minute ii aud cum se joaca. Au gasit ce sa se joace. Au gasit ce sa se joace timp de 2 ore dupa 🙂 Si asta ma duce cu gandul la faptul ca atunci cand tu te schimbi, se schimba si ei!!! Azi nu am stat pe telefon deloc, cand ma plictiseam luam e-readerul si citeam sau faceam exercitii fizice. As fi avut ocazia sa se duca la tablete dar ei au ales sa se joace impreuna 🙂 Si ma mai duce la o idee, de multe ori le gasesc eu activitati din dorinta mea de a sta mai mult cu ei, dar cat mai mult poti sta cu ei decat sa stai toata ziua 😀 😀 😀 ???!!!!Au nevoie sa mai stea si fara adulti!!!!

Ii asultam si mi se umplea sufletul de fericire ca pot sa gaseasca jocuri fara sa se certe sau sa se plictiseasca.

In concluzie: plictiseala este buna daca are si exemple bune. Daca si tu, adult de langa ei, atunci cand te plictisesti faci ceea ce ai vrea sa faca ei, devii un exemplu adevarat 🙂 !!!!

Te salut si te incurajez sa-i lasi sa se plictiseasca “controlat”, adica nu sa se puna la tableta si alte electronice, ci sa caute jocuri interesante.

Tosha

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top