3 reguli de aur

Cand am devenit parinte am mers pe 3 reguli de baza. Au trecut deja 9 ani de atunci si in familia mea sunt aceleasi reguli. In continuare voi impartasi cu tine aceste 3 reguli de baza, tu decizi daca ti se potrivesc sau nu. Initial, le-am adoptat ca reguli de educare a copiilor si pe parcursul am ajuns la concluzia ca orice regula ce imi doresc sa o implementez la copii, este inevitabil sa o implementez la mine. In casa noastra sunt putine reguli la care tin mult.

Sa trecem la cele 3 reguli de aur, cum le zic eu 🙂 :

Sa nu te ranesti, adica sa ai grija de corpul, mintea si sufletul tau. Pentru a creste un adult linistit este important sa cunosti aceasta regula. Doar atunci cand grija pentru tine din toate cele trei aspecte enuntate mai sus este pe primul plan, doar atunci poti sa fii aliniat cu sinele superior. Corpul ne este dat ca un dar si grija pentru el este una esentiala. El este unica cale a sufletului de a materializa lucrurile nemateriale 🙂 . Prin el se intampla totul. Mintea este cea care face posibil rationamentul uman si atat timp cat mintea este sanatoasa – si rationamentul ramane sanatos. Iar sufletul este esenta existentei noastre si sanatatea sufletului depinde doar de propria persoana. Doar noi putem sa mentinem sufletul in siguranta si in acest mod sa mentinem toate cele 3 elemente unite.

Sa nu ranesti pe altii, adica sa ai grija sa contribui la binele corpului, sufletului si mintii altor vietati. Cand spun vietati, ma refer si la lumea animala si vegetala. Atunci cand ai in minte contributia la binele celuilalt viata in societate devine mult mai frumoasa. Omul este o fiinta sociala si locul in societate este unul important pentru existenta lui. Cand fiecare om contribuie la binele celor din jur, societatea devine mai buna, mai empatica si relatiile dintre oameni sunt consolidate.

Sa nu distrugi lucruri, adica sa ai grija si respect pentru munca celorlalti. Asa cum mentionam mai sus, suntem fiinte sociale si respectul fata de lucrul celorlalti duce la relatii de calitate. Respectul fata de o persoana implica si respectul fata de ceea ce face ea. Atunci cand ai grija de o masa, spre exemplu, ai grija de munca acelei persoane care a creat masa respectiva. Nu conteaza daca persoana vede sau nu ce faci tu, conteaza ca in interiorul tau respecti aceasta regula. Atunci cand stii ca respecti regula fara abatere, stii ca faci tot ce este pobil si multumirea vine din interior nu din exterior.

Stiu, sunt doar trei dar cred ca acestea sunt unicile regului vitale in viata unui om care le include pe toate celelalte. Daca ai alta regula care nu se include in aceste trei, te rog sa-mi lasi un comentariu!

Te salut cu respect, Tosha.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top