Homeschooling: stiinte – saptamana 10

Stiinte! Cate intra in aceata tema!!! Imi da libertatea sa fac orice si totusi este atat de limitata 🙂 Oare asa o fi, sau limitata este perceptia mea. Azi am facut exercitii faine…, dar sa o luam de dimineata.De dimineata am inceput gradi cum suntem deja obisnuiti, fara rutina 🙂 Stii care ce este normalitatea? Normalitatea este stabilita de majoritate si ce inseamna asta pentru noi? Inseamna ca azi este o exceptie, maine este o exceptie dar dupa cateva zeci de evenimente intra in normalitate. Asa imi dau seama ca ajungem si noi cu gradi, se transforma incet incet si devine ceva mai bun 🙂

A a spus poezia si apoi am discutat despre ce s-a intamplat ultimele zile. Apoi mi-a povestit ce a fost cu o zi inainte. Am povestit despre cum era cand era el mic, despre patutul lui mic (cortul) si cum am ajuns eu sa cumpar patutul acela mic de 50×50 😀 . Eu am pregatit cateva materiale pentru azi care erau pe podea langa noi si A a fost extrem de prins de Enciclopedia Stiintelor. Ne-am uitat in ea si eu i-am propus sa mergem la tabla. Urma sa povestim despre apa, starile de agregare si energia solara. Pe tabla am desenat o linie a numerolor reale, cu + si – 🙂 . La exercitiul despre apa, A a desenat in ce stare este apa la -10 grade, 18, 110 si 35 de grade. Apoi am facut un exercitiu care ne-a ajutat sa discutam despre energia solara. Am aflat si eu unde se afla cele mai multe centrale de energie solara – in California, SUA. Spre sfarsit am facut si un rebus gasind cuvintele: electron, neutron, electricitate si watt 😉 Am vazut pe un grafic ce inseamna 10kg si ce inseamna 100kg si cat de mare este 100 fata de 10. A fost interesant sa facem ceva foarte lent si sa aflam lucruri interesante. Spre final A a decis sa creeze o carte cu animale, asa ca mi-a cerut sa ii capsez cateva foi si sa inceapa sa deseneaza pe ele.

Cand am stat la tabla A s-a cuibarit in bratele mele si se prefacea ca doarme. Mi-a reamintit perioada in care era bebe. Dimineata am discutat si despre marsupiul pe care il aveam cand era el mic si il purtam peste tot in brate si el dormea in el toata ziua. Cand l-am vazut si in bratele mele asa, “dormind” ca un bebe, am retrait cumva acele momente atat de frumoase de cand era bebe. Cu fica mea am fost foarte stresata cand era mica si cand A a fost mic, a fost o perioada de vis, o perioada magica. Asta am simtit azi, magia din el. Ma intreb eu: daca as vedea tot timpul cand ma uit la copiii mei, magia din ei, oare cum ar fi. Cat de fericita si linistita as fi? Daca as tine minte ca ei au toata magia in ei si au protectori divini, as fi si eu mai linistita iar asta implicit i-ar linisti si pe ei mai mult. Azi dimineata, cand m-am spalat pe cap, ma gandeam la neuronii oglinda. Atunci m-am “trezit”!!! Am coborat fericita cu ideea in  minte ca fericirea mea se va oglindi in el si atunci si magia lui se va oglindi in mine. Acum imi dau seama ca am reusit, impreuna am reusit!!!!

Cam asa am fost noi azi 😉 Toate pozele le poti vedea mai jos in galerie 😉

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top