Homeschooling: stiinte – saptamana 11

A treia zi cu ambii copii acasa! Angi este mult mai bine si de maine merge la scoala 🙁 recunosc ca imi place extrem de mult sa fac cu ei activitati acasa!!!

Azi am inceput “gradi” ca la carte, am spus poezia, am facut conectarea si curatarea, am discutat despre ce am facut cu o zi inainte si ce le-a placut si nu le-a placut ieri. Am facut si sport. Azi voi descrie un pic cum facem noi incalzirea.

Trezirea: copilul sta in genunchi si intinde mainile in sus, exact ca un intins de dimineata.

Buna dimineata:

– salutam mama pamant si tatal soare. Aici copilul face incalzirea gatului aplecand capul in fata si in spate.

– cautam cine s-a mai trezit. Copilul incalzeste gatul cu miscari de stanga, dreapta.

Salutul: copilul incalzeste coatele cu miscari de rotiri a mainilor de la coate (saluta pe cei de langa el) si de la umar (saluta pe cei de mai departe de el).

Inotul: copilul se culta pe spate si ridica mainile aproape de podea conturand un cerc, apoi alternativ ridica o mana si apoi alta simuland inotul.

Ridicarea (unui obiect greu care ii place copilului – lui A ii plac animale asa ca el ridica diferite animale, cum ar fi o balena de exemplu): copilul sta culcat si cu mainile la 90grade cu umerii le ridica pana sus si dupa le aduce in pozitia initiala.

Bicicleta: copilul sta pe spate si ridica alternativ picioarele sus de la genunchi.

Schiurile: copilul sta pe spate si cu calcaile pe podea trage calcaile spre fese.

Morisca: copilu sta pe burtica si aduce alternativ/ambele calcaile spre fese.

Acestea sunt exercitiile pe care le facem noi zilnic. Angela a facut si genoflexiuni si abdomene 🙂

Apoi am trecut la activitati. Azi suntem miercuri si prin urmare avem stiinte. La masa de dimineata A mi-a amintit de ce am facut luni cu povestea si pietricelele cu desene asa ca am decis ca facem provocare cu numere. Am scos cutia cu cifrele magnetice si fiecare copil a ales cate 10 cifre. Andrei a avut sarcina sa compuna adunari si scaderi cu unitati si zeci si Angela a compus calcule cu adunari, scaderi, inmultiri, impartiri si paranteze cu cifrele care le-a primit. Intre timp eu am facut un sistem prin care A sa poata face calculele mai simplu. Dupa provocarea de 15 minute ne-am jucat si cu sistemul creat de mine cu betisoare. Am facut un fel de socotelnita ca pe vremuri 🙂 Dupa aceasta am mai facut calcule cu A la tabla. Toate acestea pe muzica de Chopin.

Asa cum am mai zis, imi place atat de mult sa fac activitati cu ei,  simt cu inima mea creste cand ii vad cum fac activitatile si provocarile. Se simte foarte tare dublarea copiilor la activitati. Cred cu tarie ca e important sa fie mai multi copii cand se fac activitati. Sunt elemente care doar cand sunt mai multi se pot invata si insusi.

Se apropie craciunul, si la gradi va fi vacanta. Azi m-a intrebat Angi daca avem serbare la gradi. Pana azi nu m-am gandit la asta si A a zis ca vrea sa avem serbare. M-a pus pe ganduri acest lucru si acum ma gandesc cum as putea face o serbare si la gradi, poate o facem vineri 🙂

Mai jos poti vedea pozele de la activitatile de azi. Nu am facut multe poze fiind prinsa in activitati.

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top