Homeschooling: stiinte, arte, fiinte si plante – saptamana 14

Azi am avut o zi a stiintelor plina 🙂 Zic plina fiindca am facut atate lucruri incat nici nu cred ca le mai tin minte pe toate.

Ne-am trezit foarte devreme fiindca A a primit ieri un playmobil cu lei de mare si de la ora 7 am fost treji, sa il construim. A fost interesant sa ma las dusa de jocul cu apa. Playmobilul are un acvariu mare in care se pune apa 😉 Eh, asa da….

Apoi la un moment dat A a zis ca el vrea sa mergem sa facem gradi. Interesant!!! Stii povestea de ieri cu dorinta doar declarativa, asa ca nu m-am bazat prea mult pe asta insa ca de fiecare data fiul meu m-a uimit cu durata lui de concentrare. Cu o zi inainte i-am luat si doi serpi, o cobra regala si un crotal (nu ca ar fi avut inca vreo 10 :O ) asa ca mi-a explicat ca la stiinte imi va arata cum se face cusca pentru fiecare. Asa ca atunci cand am ajuns jos la activitati ne-am apucat imediat de cusca. Ar parea mai mult o activitate de arte dar inainte de toate am facut planurile. Am decis ce vrem sa facem, de ce obiecte avem nevoie, ce componente avem si care trebuiesc facute de noi. Am discutat apoi asupra etapelor de dezvoltare a proiectului. Mi-a placut mult sa facem un proiect cap coata si A sa fie dedicat lui. Se vede ca a mai crescut. Pana azi nu avea rabdare sa facem planificarea si se frustra mult cand ii propuneam sa discutam despre pasi. Azi a fost frustrat de la inceput, din obisnuinta probabil 😉 , apoi a ascultat si a raspuns linistit la toate intrebarile (eu ii puneam intrebari si el raspundea, asa am facut planificarea).  Apoi a venit lucrul efectiv.

A pictat nisipul, a mototolit hartia si apoi a pictat-o, spre final am aplicat picuri de nisip negru cu periuta de dinti. A avut nespus de multa rabdare sa aplice culoarea pe foaie, a mangaiat foaia si a fost destul de indulgent cand i-am expllicat ce trebuie sa faca si cum sa o faca.

……

Au trecut inca doua zile 🙂 Suntem deja vineri si ieri si azi am facut activitati astfel incat sa se potriveasca temei zilei. Nu apuc sa scriu din pacate, insa ma distrez la maxim cu A. Daca anul trecut am trecut de la servici la homeschooling, anul acesta am inceput sa ma distrez la maxim cu el. Azi am stat mai mult de o ora sa jucam un joc de rol si am fost maimutele care nu vorbeau doar scoteau sunete. Pare atat de stupid jocul dar crede-ma, pentru mine a fost relaxare maxima. Ma intreb oare cum se simt animalele adevarate, care au un singur scop in viata: sa traiasca.

Am facut si activitati, am vorbit despre insecte si flori; ieri am pictat cu degetelele si am combinat culori.

Anul trecut am inceput homeschoolingul cu facut ce vrea A, apoi am stabilit un program cat de cat fix si acum programul nostru se schimba incet incet. Amandoi evoluam cognitiv, emotional si chiar social 🙂 . Eu invat cum sa gestionez dorinta mea de a sta tot mai mult cu el si de a da mai mult, mai mult si tot mai mult. Inca am de invatat din acest punct de vedere. Simt ca vreau sa fac mai mult si inteleg ca este prea mult. Inteleg ca iubirea mea pentru el evalueaza si poate nu in ceva chiar asa de bun. Imi dau seama cat de mult avem amandoi nevoie de socializare. El sa fie cu copii de nivelul lui si eu sa fiu cu persoane de nivelul meu 😀 Am nevoie sa ma joc si eu cu copiii de varsta mea, hahahhahaha. Statul acasa este estrem de frumos si am o satisfactie imensa sufleteasca, insa cateodata simt ca ma salbaticesc 😉 Despre asta voi scrie un articol separat.

Mai jos voi pune poze din ultimele doua zile 🙂 . Mult succes iti doresc si promit sa fiu mai constanta in scrierile mele.

Te las cu mare drag, Tosha.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *