Homeschooling: stiinte – saptamana 3

Azi a fost o zi atat de interesanta!!! Aveam pregatit din weekend ceva special pentru ziua asta. Este miercuri, adica ziua de stiinte. Am decis ca vom face forme geometrice 🙂 Pentru aceasta activitate am pregatit pufuleti si paste. A a fost incantat sa faca diferite figuri geometrice dar cel mai incantat a fost sa se joace cu pufuletii care si ei au o figura geometrica desigur.

An inceput cu doua puncte prin care trece o linie. Apoi am adaugat inca un punct si am creat triunghiul. La triungi am adaugat un inca un punct si am vazut ca am facut un patrulater. Mai tarziu am discutat despre patrulater regulat si neregulat (patrat, dreptungi). De la patrat am costruit in sus si am observat ca poate sa existe figuri geometrice in plan si in spatiu, patratul fiind in plan si cubul care tocmai l-am creat era in spatiu. Am facut si o piramida dreptunghiulara pe care am pus-o pe cub si am facut o casute pentru dinozaur. Lectia de matematica(geometrie) a fost inchisa cu recunosaterea obiectelor din pucatarie :)Am recunoscut mai multe obiecte, cum ar fi: cilindrul, sfera,paralelipedul, ovalul, patratul, cubul si cercul.

 

 

 

 

Am incheiat activitatea de matematica si in acel moment a inceput adevarata distractie 🙂 Am creat animale din plastelina si un tort cu mai multe plane paralele care s-a transformat intr-un cilintru pe care l-am taiat in multe felii. Al doilea tort a fost taiat in 1/2, 1/4, 1/8 🙂 Pentru mine a fost o reala placere sa ma joc cu plastelina si sa creem impreuna astfel de activitati.

Am mancat masa de cruditati si A a venit cu ideea de a ne juca mima. Acest joc a fost unul foarte creativ. Am mimat pe rand pana la un moment dat in care era deja foarte obosit si s-a crizat un pic. In criza lui mi-a spus ce vroia el sa mimeze si atunci a decis sa ma scuture ca sa uit. Dupa ce am fost bine scuturata am revenit cu memoria pierduta total. In acest moment am fost extrem de uimita de A. Mi-a explicat ca sunt in Europa, in tara Romania si in orasul Timisoara. Am discutat despre notiuni pe care el ma prefaceam ca nu le stiu si el mi le explica. SIncer am fost atat de incantata de cate lucruri a retinut. As putea spune ca azi am avut evaluare la mai multe “materii” 🙂 .

Ce am invatat eu azi: am invatat ca orice moment plictisitor se poate transforma in unul de maxim interes. Am mai invatat (din pacate tot invat asta) ca este despre el si nu despre mine. Probabil o sa se lege de mine la un moment dat ca o relatie este despre a da mai mult si de a fi inpacat cu asta 🙂  In cazul lui nu am o problema cu a da si ma tot ingrijoreaza ca nu fac bine si el imi tot arata ca daca am incredere in el, lucrurile sunt mai mult decat bine, ca dau destul!

Maine e ziua de arte si engleza. Sunt curioasa cum vor povesti la engleza si acum ma pun sa ma pregatesc pentru maine.

Te salut cu mare drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *