Homeschooling: stiinte – saptamana 6

Bine te-am regasit. Azi am avut ziua de stiinte si inca o data A m-a ajutat sa creez o activitate interesanta si distractiva. Dimineata a inceput ca in fiecare zi in aceasta saptamana, fara chef si foarte tarziu. Nu am disperat ci am inceput sa simt ca o provocare aceste momente. Intr-un final am reusit, dupa 10:30, sa ne mobilizam si sa incepem gradinita :). Sincer, nu ma mai gandeam ca o sa facem toata rutina completa. A, m-a surprins din nou. Zilele astea am observat ca simte nevoia sa leneveasca pana tarziu. Asta in contextul in care se trezeste pe la 7-7:20 maxim.

Am facut rapid conectarea, lucru pe care de obicei nu il fac. In aceasta faza sunt destul de insistenta si discutam de emotii, recapitulam ce am discutat cu o zi inainte. Azi insa, sincera sa fiu, imi era frica ca nu mai vrea sa faca nimic asa ca in momentul in care a vrut sa facem ceva, scopul meu era sa facem activitatea. Dupa curatare, eu am propus sa mergem la activitati insa A a mers la calendar. In acel moment mi-a fost clar ca el vrea sa faca toata rutina, chiar daca era destul de tarziu.

La calendar am facut ceva interesant si entuziasmant pentru mine. Am zis care sunt zilele saptamanii si apoi le-a zis A invers, de la duminica pana luni 🙂 Apoi mi-a venit in minte sa mai facem cateva exercitii de mate. Am luat cifrele din data (la fel ca ieri) si am pus in ordine descrescatoare, am gasit vecinii lor, am gasit vecinii vecinilor, am adunat vecinii intre ei, s.a.m.d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am inceput sa facem activitati. Eu am pregatit cateva seturi de cartonase si A a ales cate 4 din ele si in total s-au facut 12. Cand a vazut ca facem matematica (era un set cu matematica) a fost extrem de incantat. Le-a rezovat cu mare placere si parca si pe mine m-a ambitionat sa fac si alte activitati mai interesante.

La final a vrut sa deseneze una din fise 🙂

Dupa activitati am mancat cruditatile si a iesit afara. Cand a revenit am mai facut o activitate interesanta. Avem un nou voluntar in gradinita noastra si acesta este iubitul meu, cu orele de karate 🙂 Am facut impreuna cu el si a fost atat de frumos sa lucram toti 3. A(iubitul meu) venea la fiecare si ne aranja postura si ne explica cum sa facem. A (fiul meu  🙂 ) era foarte atent si ii place mult sa faca sport organizat. Si la incalzirea zilnica de dimineata, este foarte atent 🙂 .

Apoi ne-am jucat. El era un ocelot si eu eram un om care se plimba prin curtea lui si descoperea diferite lucruri: ba ca am multe urme lasate de un animal straniu, care are pasul cu un metru mai mare decat a unei pisici, ba ca mi-a mancat cocosul, ba ca il vad si zic “Maiculita”, ce mare este……(scenariu il scrie A, cu tot cu replici 😉 ) a fost extrem de distractiv!!!! Si in tot acest timp ma gandeam care este substratul din jocul lui 🙂

Mi-a placut atat de mult ziua de azi!!!! Chiar daca simt ca am facut foarte putine activitati educationale stiu ca am fost langa copilul meu pe partea emotionala. El este extrem de pasionat de desen si azi mi-a picat fisa sa-l invat cum sa caute in romana filmuletele (pana acum se uita la tutoriale in engleza, dar si asta are partea ei buna 😉 invata engleza).

Cam asta a fost pe azi. Ce am invatat eu azi? Am “exersat” cum sa ma las dusa de jocul lui A. Am exersat cum sa ma bucur de el si de momentele cu el. Am inceput sa fiu mai impacata cu momentele de predare dupa principiul: una eu – una tu. Simt ca incetul cu incetul ajung sa-mi definesc, cel putin in capul meu, modalitatea de predare pe care o simt adecvata pentru copilul meu. In aceste 2 luni am invatat atat de multe si sunt atat de recunosctoare pentru acest lucru!!!!!

Te las cu un gand bun si cu extrem de multa iubire si recunostinta in suflet, Tosha.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *