Homeschooling: univers si stiinte – saptamana 7

Azi la ziua de stiinte am avut pauza, A a decis clar si foarte hotarat ca azi facem vacanta. Stiu ca si noi adultii avem nevoie de pauze deci asa ca azi am chiulit, dar nu complet 😉

Ieri a fost o zi plina, plina si probabil ca A a decis sa o luam mai incet. Asa cum el este care dicteaza ritmul, azi am lasat rutina la o parte si am facut mai mult jocuri.

La Univers, ziua de marti, a fost una interesanta. In timpul conectarii am discutat despre reguli in cadrul jocurilor. Am ramas extrem de uimita de ce discutie matura am putut duce si cat de interesant a decurs tot acest proces. Am discutat despre faptul ca atunci cand incepi un joc se discuta regulile si pe parcurs nu se schimba, ca atunci cand joci cu cineva important este sa dai tot ce e mai bun din tine si ca nu conteaza cine castiga, miza este castigul dar nu cu orice pret. Apoi am stabilit faptul ca atunci cand joci cu cineva mai slab tot timpul nu progresezi si ca e important sa si mai pierzi ca din pierderi ai ce invata, ca e bine sa joci si cu persoane mai bune ca tine tocmai ca sa poti invata din tehnicile lui. Am ramas impresionata ca atunci cand a venit buni, au jucat sah si A a fost mult mai relaxat pe tema jocului si a regulilor.

Apoi am facut calendarul. La calendar am facut diverse calcule cu cifrele din data, cred ca stia ca facem si pentru azi, la Stiinte.

La activitate l-am intrebat pe A ce vrea sa invatam azi si a decis ca vrea sa vorbim despre America Centrala. Am invatat si eu diverse lucruri despre America centrala. Am desenat principiul si proiectul canalului Panama si am vizualizat un film despre acest canal. Apoi am cautat animale din aceasta zona. Am mai discutat si despre orasele Maiase si fauna apelor tropicale.  Nici nu ne-am dat seama cat de mult am facut ieri 🙂

Azi am omis tema zilei si anume Stiinte si am facut lectura 🙂 Acum cateva seri, A m-a intrebat cand putem sa incepem sa citim asa ca azi, cand am vazut ca nu are chef de nimic, l-am intrebat daca isi doreste sa citim. A fost extrem de incantat de activitate si dupa ce a citit o fraza de vreo 4 ori a zis ca e plictisitor sa citesti 🙂 🙂 🙂 Am fost impresionata cat de insistent a fost la citit, fara ajutorul meu si fara sa-l imping de la spate. Totusi am fost extrem de amuzata cand a zis ca este plictisitor dupa ce a insistat atat.

Vremea de afara m-a facut si pe mine mai moale si fara foarte mult chef, beau mult ceai sa imi pastrez sanatatea intacta ca sa pot fi pe baricade cand A are chef mult de gradi.

Cu aceste ganduri te las si ma bucur ca sunt linistita chiar daca nu am fost extrem de implicata academic azi :).

Tosha

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *