Homeschooling: univers – saptamana 13

Salutare, salutare. Este ultima saptamana de vacanta la scoala dar nu si la noi la gradi. Angela mai sta acasa asa ca avem activitati mixte. Fiind zi de univers, totul s-a invartit in jurul planetelor.

Ziua a inceput cu un desen din partea lui A si cu rugamintea sa nu facem gradi, sa facem activitati dar nu si curatare si miscare. Am fost de acord cu jumatate de gura si ma tot gandeam cum sa fac sa impac si copilul si mama 😉 Intr-un final A a decis sa deseneze un piton indian, asa ca l-am lasat sa faca ce simte ca ii vine lui. Intre timp a coborat si Angela si a inceput sa pregateasca activitatea. Stia ca este ziua de Univers asa ca a compus un sistem prin care sa decida despre ce planeta vom discuta azi. Am ales castigatorul: Pluto. Da, da stim ca este o mini planeta nu o planeta!! Am inceput sa discutam despre mini planeta Pluto. Angi vroia sa vorbesca despre Mercur asa ca a facut un proiect separat despre ea, pe care ni l-a prezentat mai tarziu.

Era tarziu, trebuia sa pregatesc pranzul asa ca am rugat-o sa citeasca ea despre Pluto si mi s-a parut ca este extrem de interesant atunci cand cei mari citesc celor mici. A a fost mult mai atent la ea 🙂 Asa cum Angi a vrut sa faca si o poiezie despre Mercur, avea nevoie de rime.

Rimele au constituit jocul principal toata ziua. Initial i-am explicat lui A cum se creaza rimele si el nu a fost extrem de incantat. Ne jucam mult jocuri de gasire a cuvintelor cu prima litera (cum ar fi fazan, ghiceste animalul sau alias) dar acum era diferit, trebuia sa gaseasca cuvinte care sa aiba anumite litere la sfarsit. Am urmarit cu placere trecerea lui de la negare la interes. A inceput sa imi dea el provocari si a sfarsit prin a fi destul de bunicel la a gasi cuvinte care sa rimeze.

Dupa ce am mancat pranzul am facut diferite jocuri fizice. Ieri ne-am jucat de-a plusul 🙂 Adica el era plusul meu si eu dormeam langa el, el era un plus defect care incepea sa cante din senin si ma trezea. Pare un joculet prostut insa este interesant sa observi cum gaseste momentul perfect de trezit si cum este tot mai ingenios la melodii 🙂 De acolo am trecut la jocuri de genul bicicleta 🙂 Eu eram intr-un joc video(wii) si trebuia sa pedalez cu picioarele lui. Aveam si reguli, trebuia sa pedaleze cat de repede poate dar cu amplitudine maxima. La un moment dat au inceput sa ma doara picioarele (eu il tineam de picioare) dar el inca avea putere. Apoi am fost la vaslit. Stateam fata in fata si ne tineam de mana. El se lasa pe spate si ma lasa pe mine, apoi eu faceam acelas lucru. Este un exercitiu excelent pentru abdomen 😉

Intr-un final Angi ne-a facut un spactacol in care ne-a prezentat poiezia si datele despre Mercur si la sfarsit a aratat cum se misca Mercur fata de Pamant, acesta facand o rotatie in jurul pamantului de doar 88 de zile, folosind mingea mare. Ea era Mercur si mingea era Soarele 🙂 Ingenios copil mai am 😉

Ziua nu s-a terminat dar eu sunt multumita de activitatile noastre. Te las cu pozele si ne citim in scurt timp 🙂

Te salut cu mare drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top