Homeschooling: univers – saptamana 15

Universul ne da atatea lucruri minunate! Daca luam spre exemplu planeta noastra!!! Avem tot ce ne dorim pe ea si unicul scop al nostru este sa pastram acest lucru. Oare asa este? Oare chiar ne pasa de planeta noastra suficient incat sa fim constienti?

De dimineata am inceput gradi ca la carte 😀 Am spus poezia de dimineata, am salutat colegii si am facut prezenta. Astazi am avut doi noi colegi, Cami – caimanul si Paita – fetita piton. Apoi a venit momentul de vorbit despre ziua anterioara. Aici A mi-a povestit cum a fost ziua lui si a amintit cum a jucat el cu tatal lui sah. Asa am ajuns la o discutie care mie imi place mult si anume: REGULILE. Nu stiu daca ti-ai dat seama pana acum dar la mine in casa sunt putine reguli insa ne tinem bine de ele. Azi am discutat despre jocuri si regulile lor. Despre faptul ca atunci cand incepem un joc este bine sa spunem regulile lui astfel incat toata lumea sa stie dupa ce reguli se joaca. Apoi, daca se doreste schimbarea regulilor se face doar cu acordul celorlalti participanti si toti trebuie sa fie de acord. Regulile nu se schimba in timpul jocului si ca orice schimbare trebuie sa fie discutata cu toata lumea. Apoi am discutat si despre regulile din casa si A a decis ca ar fi bine sa le avem pe perete la noi, ca sa le avem tot timpul la vedere.

A a mai venit azi cu o idee geniala, nu degeaba e geniul meu mic si scump 😉 A zis ca vrea sa facem o pauza dupa conectare. Mi-am dat seama ca eu nu ii dadeam pauza cu nume de pauza si ca el are nevoie sa stie ca are moment de pauza si poate face ce vrea el in perioada respectiva. Am decis la fel sa ne luam un ceas in sala de gradi (camera de zi), sa vedem ora fixa si sa putem sa ne organizam mai bine. Este atat de frumos sa simt ca lucrurile curg la noi in gradi si asta imi da multa putere sa fac mai multe.

Am facut curatarea. Am uitat sa specific ca fetita mea a facut febra noaptea, asa ca azi am tinut-o acasa. Am chemat-o si pe ea la curatare ca sa mai scoatem din “raceala” aceea pe care o duce acum cu ea. Azi noapte cand stateam langa ea, ma tot gandeam oare ce nu spune ea si ce nu poate sa spuna astfel ca somatizeaza pe gatul ei rosu 🙁 Asta e o alta tema de discutii 😉 La curatare am adaugat ceva important azi, am adaugat aducerea de energie personala inapoi in corp si lasarea energiilor care nu sunt ale noastre sa mearga la proprietarii de drept. Ma bucur mult ca am adaugat si pentru asta le multumesc fetelor mele din Cercul femeilor.

Am facut pauza bine meritata si am observat un soim in gradina noastra care manca ceva. L-am admirat cu toata familia si A i-a facut poze, apoi l-a desenat 🙂 Am ajuns si la activitati. Asa cum am inceut de ieri sa ne uitam peste matrerialele primite in gradi, am ajuns la cartile/caietele despre mediu. A a ales una din ele si am inceput sa discutam despre cum face omul rau planetei, despre moduri de poluare si despre energii recuperabile. Am discutat si depre cele 4 elemente: aer, apa, foc si pamant. Ne-am amintit si de Lumea buna din Erus si Valea Rabdarii si de cele 4 regate. Este uimitor cum toate se leaga atunci cand faci lucrurile din iubire. Suntem iubire in esenta si asta este lucrul pe care il uitam din cand in cand 🙂

Cam asta a fost calatoria noastra de azi in lumea cunoasterii. Nu este nici prima si nici ultima calatorie insa este una speciala, de altfel cum sunt toate calatoriile zilnice pe care lea avem impreuna :)Toate acestea pe muzica inchinata mamei pamant.

Mai jos ai cateva imagini ce am reusit eu sa prind azi. Imi dau seama ca imaginile devin tot mai irelevante pe zi ce trece.

Cu tot dragul, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *