Homeschooling: univers – saptamana 3

Astazi m-am trezit foarte tarziu, cu dureri de cap si de gat. Era momentul perfect de discutii cu cel mic si facut gradi 🙂 Avand in vedere ca nu avem vacanta si ca nu am concediu medical, am mancat si ne-am apucat de treaba. Astazi este ziua de Univers. De ieri am discutat ca vorbim despre Nil asa ca am deschis cartea sa vedem unde este Nil-ul. Lui A ii plac mult documentarele asa ca am urmarit azi o parte din filmul Wild 24. Am aflat cum este clima pe marginea Nilului, cand este perioada ploilor si cum supravietuiesc animalele pe timp de seceta.

La un moment dat am decis de comun acord sa ne uitam pe harta si sa aflam mai multe detalii despre Africa. Astfel am aflat ca Africa are 54 de state si un teritoriu independent :).

Am studiat intens harta politica si cea geografica. Am identificat statele si relieful Africii. Am studiat cele doua parti Africa de Nord si cea de Sud.

Dupa harta, A a vrut sa deseneze lemurii si eu am citit mai multe detalii de pe wikipedia si 50 de curiozitati despre Africa. Am aflat ca Africa este al doilea cel mai mare continent dupa Asia, ca prin ea trece ecuatorul si cele doua tropice 🙂

Dupa ce am mancat A a decis sa ma invete care sunt regulile la sah.

Ce am invatat eu azi nici nu are rost sa mai spun 🙂 ca iti vei da seama ce cunostinte putine despre Africa am avut. Insa, in cautarea mea dupa un film despre Nil am ramas foarte dezamagita de documentarele romanesti. Sunt sigura ca au imagini frumoase si sunt bine realizate insa comentatorul ce ne povesteste despre imagini este groaznic pentru un copil (sincera sa fiu si pentru un adult). Textele sunt atat de filozofice si departe de ceea ce se vede pe ecrat incat nu am mai avut rabdare sa ascult toata poezia de la Adam si Eva pentru am afla ce vrea sa imi spuna despre Nil.

Astazi a fost o zi frumoasa, fara mare activitate insa cu multe cunostinte interesante :). A a reusit sa mearga afara la plimbare si m-a surprins azi cand ne uitam la harta si s-a uitat in sus si a zis: “Multumesc ingerasi ca ati adus soarele pe cer :)”. Ma bucura mult cand observa frumusetea naturii si apreciaza cat de buni este cu noi divinitatea.

Astea sunt noutatile de azi. Pentru maine, la stiinte, am pregaftit sa facem forme geometrice cu ajutorul pufuletilor si a pastelor. Sunt extrem de curioasa ce o sa iasa 🙂 !!!

Va salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *