Homeschooling: univers – saptamana 9

A trecut exact o saptamana de cand nu am scris. Se mai intampla sa ai nevoie de pauza, dar nu este cazul meu. Am continuat cu gradi si in perioada aceasta, am fost in vacanta si am petrecut timpu cu iubitul meu si copiii. De ieri am revenit la activitati.Azi a fost o zi minunata, am facut, dupa mult timp gradi cap – coada 🙂 . Am inceput cu poiezia si am urmat povestirea ce a facut ieri. Azi am abordat altfel situatia. De obicei A imi spune ce i-a placut cu o zi inainte si atat. Eu vreau sa scot si partile neplacute si apoi sa facem curatarea. Mi-am amintit de 2 evenimente care l-au deranjat cu o zi inainte si am discutat despre ele. Am insistat pe emotie si am ramas un pic pe ea. La sfarsit l-am intrebat unde simte emotia in corp si mi-a aratat piept si inima. Asa ca am avut ocazia sa-i explic ca atunci cand facem curatarea, curatam din corpul energetic aceaste emotii. Atunci cand a venit partea de curatare efectiva, am insistat pe aceste parti si am explicat de ce este important sa stim emotiile neplacute care le-am acumulat. Doar cunoscand, putem lucra si curata.

Dupa conectare am mers la calendar, unde am discutat cate zile are saptamana, luna, anul. Am vazut cum este afara si am creat cuvantul zilei: Jaguar.

Dupa calendar am mers direct la activitate. La activitate, fiind ziua de univers, am discutat despre fenomene ale naturii, precipitatii orizontale, circuitul apei in naturii si formele de agregare a apei. Am fost extrem de recunoscatoare ca A a fost extrem de atent si am tinut neaparat sa ii spun acest lucru la sfarsit. I-am multumit de cata atentie a dat activitatii si ca s-a concentrat pe ce am discutat. El a fost foarte dragut si mi-a zis: “Nu am fost atent chiar tot timpul :)” I-am spus ca este in regula sa nu fim atenti tot timpul, important sa fim atenti in marea majoritate a timpului.

Azi am discutat multe concepte si sunt uimita de ce idei “crete” are copilul meu. Simt ca vacanta i-a priit bine. Azi mi s-a mai confirmat o data ca el are momente in care nu are chef sa faca gradi si daca nu insit si ii dau o pauza este extraordinar pentru el. Ma gandesc cu tristete la faptul ca mamele din ziua de azi au servici full-time si ca petrect insuficient timp cu copilul lor dar mai mult de atat ca atunci cand copilul are nevoie de pauza nu are modalitati de a-si lua o vacanta de la scoala. Copii au ritmul lor si este imposibil sa nimeresti perioada de odihna necesara fiecarui copil cu vacanta data pentru toti. Stiu ca ceea ce zic eu acum poate deranja persoanele care sunt pro cariera unei femei, si eu am fost acolo, dar aceasta perioada imi arata cat de multe pierdem si noi si copii.

Sa revin la gradi, despre femei si cariera lor voi mai scrie, cu siguranta. Per total a fost o zi productiva, si ma bucur mult de revenire. In timpul activitatii ma gandeam cat de important este sa il las pe el sa vorbesca si sa ii dau posibilitatea sa se exprime. Dincolo de beneficiul vorbitului in propozitii complexe mai este si beneficiul meu, care aud si ascult copilul. Nu am scris de o saptamana si simt ca pot scrie inca cinci capitole pe ziua de azi, dar ma voi opri aici si iti spun doar ca sunt fericita si plina de speranta ca tehnica pe care o folosesc incepe sa dea rezultate 🙂

Mai jos gasesti o galerie cu poze de azi de la activitate.

Te salut cu mult drag si respect, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *