Homeschooling: universul – saptamana 5

Salutare, salutare! Azi este ziua de univers si s-a dovedit a fi una minunata!! Inca de la masa A m-a intrebat daca azi discutam despre univers. Acest lucru mi-a dat indiciul: va fi super!!!

Azi m-am tinut de exercitii si le-am facut iar in fata lui A cat el manca 🙂 Este distractiv cand imi spune ce exercitii sa fac si ma urmareste. Sunt sigura ca fac bine fiindca de multe ori m-am intrebat de ce nu-mi place sa fac exercitii si de fiecate data concluzia era ca nu am vazut acest lucru la oamenii din jurul meu cand eram mica, nu aveam un model in acest sens si mai mult de atat este faptul ca “pe vremea mea” nu era la moda sa faci sport. Noi alergam in strada pana nu mai puteam iar mai tarziu am facut dans, care m-a invatat ce inseamna sa fac miscare.

Dupa mancare era momentul de activitati si desigur ca A iar a dorit sa faca alte activitati, sa se uite la un desen, sa ne jucam, etc… Aici am dat dovada de multa rabdare si pentru asta, iti marturisesc sincer, ca sunt extrem de multumita de mine 🙂 Ne-am jucat si am insistat sa incepem activitatile. La activitati am ramas extrem de uimita de raspunsurile lui A. La conectare ne-am amintit de fenomenele naturii. Am luat decizia sa fac recapitulare zilnic, chiar daca el are o memorie buna cred ca la fiecare recapitulare se poate adauga cate ceva nou. De exemplu azi a venit cu un fluier. L-am intrebat unde se mai gaseste “suflat” in natura. Am discutat despre ploaie, despre nori si despre circuitul apei in natura. Da, despre fenomene am mai discutat dar despre circuit nu 🙂 La fel azi am introdus si notiunea de stare de segregare a materiei, in special cu exemplu pe apa: gaz(aburii, norii, ceata), lichid(ploaia, apa), solid(gheata sau fulgii).

Dupa curatare am facut si o recapitulare de ce am discutat noi ieri despre yoga si in special despte principile ei 🙂 Apoi am facut yoga zoo. Yoga ne-a pus sangele in miscare si acum eram pregatiti de noi “achizitii”. Am deschis harta lumii si A a dorit sa faca un proiect de unul singur. Desigur ca el nu l-a nimit asa, dar cam asta s-a intamplat. A luat harta cu animale si le-a cautat pe harta lumii 🙂 Am fost uimita cat de meticulos a fost. La sfarsit  mi le-a prezentat. Apoi am recapitulat continentele si oceanele, ce este ecuatorul si unde se afla tropicile 🙂

Sunt extrem de fericita de activitatile de azi. Mai jos vei gasi poze de la activitatile de azi, in special de la proiectul lui A.

Ce am invatat eu azi: Am invatat ca perseverenta este importanta in toate. Am invatat ca poti sa-ti doresti mult si bine dar pana nu pui mana sa faci nu ai nici un rezultat. Aici ma refer la sportul pe care il fac. Facand miscare si exersand si posturile de yoga si meditatia ghidata seara, starea mea este mai buna si mult mai linistita, dar despre asta promit sa scriu un alt articol. Am mai invatat ca fermitatea blanda este necesara cand vrei sa obtii ceva. Azi am schimbat tonul la un moment dat. Nu am tipat si doar am fost mai ferma si a functionat. Am inteles ca sunt momente cand copilul are nevoie sa stie cine este adultul in camera si nu ma refer ca adultul este mai “smecher” ci doar pentru faptul ca adultul detine controlul si copulul se poate relaxa. In aceasta perioada simt si interiorizez multe “teorii” pe care pana acum doar le-am citit si le stiam din carti.  Asta ma fascineaza de-a dreptul 🙂

Te las cu pozele si ne citim maine 😉

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *