Homeschooling: fiinte si plante – vacanta ziua 5

Ultima zi de Debrecen a fost una plina de invataturi din zona fiinte si plante. Nu aveam cum sa plecam si sa nu mergem la gradina zoo din Debrecen. A fost frumos si pe drum spre Romania am facut o recapitulare ce a invatat fiecare 🙂 A(iubitul meu) a invatat ca oricat de specialist ai fi tot nu-ti dai seama daca un papagal este fata sau baiat :). Am vazut un papagal de 5 luni care nu se stia ce sex are si de la care au luat analize ca sa afle acest lucru.

A(fiul mei) a invatat ca focilor le place sa se distreze. A invatat ca pitonul mananca la 4 saptamani. Ce a fost foarte interesant, a fost ca a era acolo o doamna extrem de draguta care a fost fascinata de A si de pasiunea lui pentru animale si a deschis la soparla geco si la o alta soparla(eu nu le stiu pe toate) si le-a scos sa le mangaie A. Iti dai seama ca a fosta atat de incantat ca a pus mana pe soparle si ca a fost extrem de curajos 🙂

A(fica mea) a invatat ca crocodilii sunt neatenti. Am avut acozia sa asiatam la hranirea crocodilului care nu a vazut unde i-au aruncat pestele si apoi l-au spalat cu furtunul. A invata ca pirania au dintii mici si ascutiti. Lucru pe care l-a specificat si fratele ei ca l-a invatat.

A(eu 🙂 ) Ce am invatat eu???……Ieri a fost o zi cu invataturi grele pentru mine. Eu am invatat ceva despre fiinte si in special despre mine. Am invatat ca creierul meu ajunge la o stare de nervozitate la care nu mai poate fi controlat. Am invatat ca in acea stare cel mai bine este sa-mi iau o pauza ca altfel pot face lucruril pe care nu mi le doresc 🙁 Am mai invatat ca am un antidot la aceasta stare si ca daca stiu sa gestionez suficient de bine in scurt timp pot sa revin. Dar despre toata povestea cu revenirea voi scrie un alt articol. Am mai invatat ceva azi, ca exista oameni minunati in jurul nostru care doresc sa ajute neconditionat, doar fiindca sunt ei asa si asta mi-a dat o speranta. Si mie imi place sa daruiesc fara sa cer nimic in schimb si cand vad oameni la fel, ma bucura extrem de mult si ma incurajeaza sa continui 🙂

Asta a fost saptamana noastra de vacanta de la scoala, plina de aventuri si lucruri minunate imprenuna cu ambii copii.  Urmeaza o alta saptamana la gradinita Antonina si abia astept sa iti dezvalui ce am mai facut noi 🙂 .

Mai jos poti vedea mai multe poze de la zoo 🙂

 

 

Te salut cu drag, Tosha.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *